Espen Remme blir ny regiondirektør i NHO Møre og Romsdal

Får ny jobb: Tidligere administrerende direktør i Helse Møre og Romsdal, Espen Remme, blir NHO-direktør i Møre og Romsdal.  Foto: Marius Simensen

Nyheter

NHO har ansatt tidligere helsedirektør Espen Remme (47) som ny regiondirektør i NHO Møre og Romsdal, opplyser de en pressemelding onsdag morgen.

– NHO er en viktig aktør og har en sentral rolle i å sikre bedriftene best mulig rammevilkår og gunstig konkurranseposisjon. Jeg er glad og motivert for å jobbe med dette i vår region, sier den påtroppende direktøren i pressemeldingen.


NHO-direktør slutter til nyttår

Regiondirektør Torill Ytreberg (64) i NHO har varslet at hun vil gå av til kommende nyttår.


Espen Remme har vært administrerende direktør i Helse Møre og Romsdal og styreleder i Sjukehuset i Nordmøre og Romsdal. Han har også erfaring som rådgiver i SINTEF Bedriftsutvikling og styremedlem i NTNU.


Styret i Helse Møre og Romsdal ber direktøren fratre

Styret i Helse Møre og Romsdal har bedt administrerende direktør Espen Remme fratre øyeblikkelig. Grunnen er manglende økonomiske resultater.– Uklar ledelsesstruktur felte Remme

At Espen Remme måtte gå overrasker ikke tillitsvalgt blant overlegene, John Kristian Høye.Remme får lønn i 12 måneder:

Styreleder: – Espen Remme har utført veldig mye

Espen Remme ble bedt om å fratre fra stillingen sin som administrerende direktør i Helse Møre og Romsdal.


Styreleder i NHO Møre og Romsdal, Erik Espeset, ser frem til samarbeidet med den nye regiondirektøren:

– Med ansettelsen av Espen Remme som ny regiondirektør vil vi kunne videreføre den viktige jobben som NHO Møre og Romsdal gjør i vår region. Espen bringer inn erfaring fra privat næringsliv og offentlig sektor som vil være svært nyttig for NHOs medlemmer og for den jobben vi skal gjøre i årene som kommer, sier Espeset.

NHO Møre og Romsdal har ca. 1.580 medlemmer med nesten 30 000 årsverk og ledes i dag av Torill Ytreberg som sitter som regiondirektør ut året. Espen Remme tar over roret 1. januar 2020.


Ny indeks

Optimisme på Vestlandet

Optimisme preger næringslivet på Vestlandet. Men bedriftene i Møre og Romsdal har dårligst økonomisk resultat i de fire vestlandsfylkene.