Geiranger-Langvatn stengt på grunn av snø

Flere fjelloverganger er stengt som følge av snøvær og vanskelige kjøreforhold.

Veg: Vegen mellom Geiranger og Langvatn er som oftest stengt i vinterhalvåret. På sommerdagen 4.juli er den altså også stengt - på grunn av snø. 

Nyheter

Oppdatering for fylkesveg 63 Geiranger - Langvatn: Entreprenør melder at vegen åpnes fra kl.08.00, opplyser Vegtrafikksentralen fort Midt-Norge.

Fylkesvei 63 mellom Geiranger og Langvatn var bare en av flere veier som var stengt torsdag morgen på grunn av snøvær, opplyser Statens vegvesen.

Fylkesvei 55 over Sognefjellet har vært stengt i perioder både tirsdag og onsdag. På grunn av mye snø blir veien ikke åpnet klokka 8 torsdag som planlagt. Det tas en ny vurdering klokka 10, opplyser Vegtrafikksentralen Vest.

Også fylkesvei 243 over Aurlandsfjellet i Sogn og Fjordane er stengt på grunn av vanskelige kjøreforhold. Her vil det bli tatt en ny vurdering torsdag klokka 12.

Gamle Strynefjellsveg, fylkesvei 258 mellom Oppland og Sogn og Fjordane, er også stengt, men det er ventet at denne veien kan åpnes i løpet av torsdag.

Selv om kalenderen sier at vi er i sommermåneden juli, har det kommet snø flere steder i fjellet de siste dagene, og det er satt flere kulderekorder.

I Møre og Romsdal ble det målt -2,7 grader på fjellet Mannen natt til onsdag. Den forrige fylkesrekorden var -1,9 på samme sted i 2010, ifølge meteorologene.

Og i Oppland ble det målt- 6,4 grader på Juvvasshøe, mens den forrige fylkesrekorden var Fokstua med -5,3 i 1964.

Meteorologisk institutt har utstedt farevarsel om vanskelige kjøreforhold for Møre og Romsdal, Trøndelag og Nordfjord på grunn av sludd og snø over 800–900 meter. Varselet gjelder fram til torsdag formiddag.


Det blir verre – før det blir bedre

En dårlig og en god nyhet fra meteorologen.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Nyheter