John John Bruseth åpner skole på Zanzibar

Jobber for å styrke kvinners stilling med Dream Big Women Academy.

ÅPNER SKOLE: John John Bruseth starter opp den første klassen i Dream Big Women Academy i oktober 2019.  Foto: Privat.

Nyheter

På nettsiden beskrives skolen som «en norskdrevet «yrkesskole», der misjonen er å styrke, støtte og trene kvinner til å løfte seg selv, egne barn og familien ved å få høyere inntekt. Dette skal de gjøre ved å gi kvinnene yrkesopplæring med støttefag, slik at de kan skape små, bærekraftige bedrifter.

Fra idé til akademi

I 2009 prøvde John John Bruseth å starte opp WIZ Institute (Women in Zanzibar). Prosjekt lyktes ikke, så ideen ble lagt til side.

GRATIS UTDANNING: Studentene som var med i pilotprosjektet viser stolt frem diplomene sine. Mange av de er nå i arbeid.  Foto: Privat

I 2017 hadde Bruseth et møte med Tone Lise Forbergskog, grunnleggeren av Norges ledende utdanningsskole innen pedikyr, manikyr, sminke, hudbehandling og massasje. Før Bruseth forlot kontoret til Forbergskog den dagen, ble ideen om å skape en utdanningsinstitusjon for kvinner brakt til live igjen.

Under pilotprosjektet i 2017 var 32 kvinner involvert. I år har drømmen om Dream Big Woman Academy blitt en virkelighet.

The Art of Giving, en nylig oppstartet innsamlingsorganisasjon, hadde i mai 2019 et innsamlingsarrangement i Oslo. Dream Big Women Academy ble utvalgt til å være mottakerorganisasjon av årets overskudd.

Gratis utdanning

LÆRER: Linn Himberg-Larsen har blitt norgesmester, nordisk og olympisk mester i negldesign flere ganger. Her underviser hun under pilotprosjektet i 2017.  Foto: Privat.

Akademiet har oppstart av den første klassen i oktober i år, og planlegger å ha to til fire klasser hvert år, avhengig av finansieringen. Disse klassene skal foregå over en periode på tre måneder. Utdanningen er gratis for kvinnene, og skolen vil bistå studentene med å finne jobber etter eksamen.

På nettsiden skriver de også at en av nøklene til suksess med skolen, er den stadig økende turismen, og kvinnenes mulige roller.