Siktet for grov kroppsskade mot to familiemedlemmer

En mann i 30-åra er sikta for grov kroppsskade etter en voldshendelse i Ørskog. Tilstanden skal være kritisk for en kvinne i 70-åra som ble sendt til St. Olavs Hospital med luftambulanse.

Familierelasjon: Politiadvokat opplyste på en pressebriefing søndag ettermiddag at det er en familierelasjon mellom siktede og fornærmede.   Foto: Synne Grimen Hammervoll

Nyheter

Et ektepar i 70-åra er skadet etter en voldshendelse på Apalset i Ørskog søndag ettermiddag. Tilstanden for kvinnen er kritisk og hun ble hentet på stedet med luftambulanse og fraktet til St. Olavs hospital i Trondheim.

Ektemannen er ikke alvorlig skadet og ble fraktet med ambulanse til Ålesund sykehus. Hendelsen skal ha skjedd i ekteparets hjem.

Meldte fra selv

Like før klokka 14.00 ble en norsk mann i 30-åra pågrepet uten dramatikk et stykke fra bopelen. Han hadde da gått to kilometer fra åstedet i retning Ålesund.

Mannen er siktet for grov kroppsskade mot de to fornærmede. Han skal selv ha meldt ifra om hendelsen til politiet, og bedt om politi og ambulanse rundt 13.30 søndag ettermiddag, opplyste politiadvokat Arnt Erik Oust under en pressebrifing søndag kveld.

– Meldingen var på et sånt nivå at vi kjørte utrykning til stedet. Det var litt uklart akkurat hva som hadde skjedd, men det hadde vært utøvd vold i en enebolig, sa politiets innsatsleder Martin Kristiansen til Sunnmørsposten på stedet.

– Vi kom hit og ble vitne til at det hadde vært utøvd vold, og fikk varsla helse og kontroll på gjerningsmannen. Jeg vil ikke gå inn på detaljene inne på åstedet, men det var en alvorlig voldshendelse.

Familierelasjon

Det skal være en familierelasjon mellom siktede og fornærmede, opplyser Oust pressebrifingen. Han kan ikke si noe videre om hvilken relasjon det er snakk om. Oust bekrefter at siktede er bosatt på Sunnmøre, men han skal ikke bo i boligen der hendelsen fant sted.

Søndag ettermiddag var både krimteknikere og politiets hundepatrulje på stedet, men under pressebrifingen kunne politiet ikke si noe om eventuelle funn. De hadde heller ingen opplysninger om våpen eller motiv på dette tidspunktet.

Politiet vet så langt ikke om noen andre vitner i saken enn de fornærmede selv. Mannen hadde ikke vært i avhør enda da politiet holdt pressebrifing 18.30 søndag. Torgeir Langva er oppnevnt som advokat for den siktede.

– Vi foretar åstedsgransking, og vil konfrontere siktede med funnene på stedet, sier Oust.

Ordfører i Ørskog, Knut Helge Harstad, opplyser til Sunnmørsposten søndag ettermiddag at det var opprettet et kriseteam.

– Vi skal ta oss av de pårørende, sier han.