Noe du lurer på før du skal stemme?

Vi hjelper deg med å få svar fra politikerne

Hva skjer med eiendomsskatten i den nye Ålesund kommune? Må videregående skoler legges ned på grunn av dårlig økonomi i fylkeskommunen? Vil politikerne sørge for konkrete klimatiltak i min kommune?

Lanserer ny tjeneste: Nyhetsredaktør Sindre Halkjelsvik ser frem til å få spørsmål fra Sunnmørspostens lesere. – Slik får vi også et innblikk i hva folk er opptatt av før de går til stemmeurnene 9. september.  Foto: Stig Vågnes

Nyheter

De politiske partiene har sparka i gang valgkampen for fullt, og i ukene framover vil nok løfter og lovnader hagle. Mange kan sikkert tenke seg å stille sine lokalpolitikere konkrete spørsmål om saker som opptar dem, og vi i Sunnmørsposten vil gjerne hjelpe til med å få svar.

Ny mulighet

– Før stortingsvalget for to år siden lanserte vi «Kan du love» der leserne sendte inn spørsmål til politikerne. Dette ble en svært populær tjeneste der det kom inn mange hundre spørsmål. Derfor vil vi gjerne gi leserne våre en ny mulighet til å få svar på konkrete spørsmål før dette valget også, men denne gangen gjør vi det på en litt annen måte, forteller nyhetsredaktør Sindre Halkjelsvik i Sunnmørsposten.

Bruk dette skjemaet for å sende inn dine spørsmål:Utdype

«Kan du love» var en tjeneste der spørsmålene gikk direkte til politikerne og partiene som også sendte inn sine svar.

– Slik var det nok en del som også «slapp unna» med svar som kanskje var litt vel runde i kanten. Det ble også vanskelig å stille helt opplagte oppfølgingsspørsmål. Derfor velger vi å la journalistene i Sunnmørsposten ta spørsmålene videre til politikerne og gi dem anledning til å utdype og begrunne, presiserer Halkjelsvik.

Hva folk er opptatt av

Nyhetsredaktøren sier at en slik tjeneste også vil gi avisa en unik mulighet til å finne ut hva folk er opptatt av før de går til urnene den 9. september.

– Sunnmørsposten skal ha en omfattende og solid valgdekning, og vi ønsker selvsagt å belyse saker som er relevante for folk flest. Vi tror for eksempel at mange innbyggere i den nye Ålesund kommune sitter med mange spørsmål om konsekvensene av sammenslåinga. Derfor skal vi også ligge ekstra tett på ålesundsvalget, slår Sindre Halkjelsvik fast.

Kan ikke svare på alt

– Vil folk få svar på alle spørsmål de sender inn?

– Det tror jeg det blir vanskelig å love – spesielt når vi har valgt å behandle spørsmålene journalistisk og lage redaksjonelle saker der vi vil forsøke å komme litt under overflata. Journalistikk tar tid. Kommer det inn nærmere tusen spørsmål som i «Kan du love», har vi nok ikke kapasitet til å finne svar på alle. Men vi vil forsøke å plukke ut de spørsmålene og de sakene vi mener er relevante for flere enn akkurat den som spør. Og så er det opp til oss å få noen til å gi gode og ikke minst klare svar, sier nyhetsredaktør Halkjelsvik.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Nyheter