Snart skolestart:

Trygg Trafikk: – La bilen stå

I forbindelse med skolestart oppfordrer Trygg Trafikk flere foreldre til å vurdere om de virkelig trenger å kjøre barna til skolen.

Trygg Trafikk ber foreldre om å vurdere om de virkelig trenger å kjøre barna til skolen.  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Nyheter

– Det er begrenset med plass rundt skolene, og når alle leverer barna samtidig, blir det kaos. Flere beregner i tillegg dårlig tid, og da blir det mer utrygge skoleveier, sier fungerende distriktsleder for Trygg Trafikk i Møre og Romsdal, Harald Torseth i en pressemelding fra organisasjonen.

Trygg Trafikk anbefaler foreldre om å etablere en «hjertesone» rundt skolen. Dette er en trafikksikker sone rundt skolen med minimal biltrafikk. Om barna blir kjørt blir de sluppet av i droppsoner utenfor denne sonen. Andre hjertesonetiltak kan være å lage følgegrupper, legge til rette for god sykkelparkering eller at foreldre står hjertesonevakter på utsatte steder, skriver Trygg Trafikk i pressemeldingen.

Hjertesone er et samarbeid mellom Statens vegvesen, Syklistenes Landsforening, politiet, Helsedirektoratet, Miljøagentene, Foreldreutvalget for grunnopplæringen og Trygg Trafikk.