Blir gudmor for Color Hybrid fra Ulstein Verft

Statsminister Erna Solberg blir gudmor for verdens største plug-in hybridskip MS Color Hybrid.

Erna Solberg, her på besøk på Runde i forbindelse med valgkampen, blir gudmor for Color Hybrid, verdens største plug-in hybridskip.   Foto: Sofie Svanes Flem

Nyheter

Den høytidelige dåpen skal finne sted den 23. august i Sandefjord, melder Color Line i en pressemelding.

– Dåpen er en milepæl ikke bare for Color Line, men for en samlet, norsk maritim næring, sier konsernsjef i Color Line Trond Kleivdal, som legger til at selskapet er stolt av at statsminister Erna Solberg takket ja til å være gudmor.

Color Hybrid er bygget ved Ulstein Verft og ifølge Color Line er også 70 prosent av leverandørene fra bedrifter i den maritime klynga i Norge. Skipet er 160 meter langt, og har en kapasitet på 2.000 passasjerer og cirka 500 biler.

Ulstein Verft leverte skipet til Color Line 1. august i år.

MS Color Hybrid, cruiseferie fra Color Line skal gå på ruten mellom Sandefjord i Norge og Strömstad i Sverige. Prøvetur i Vartdalsfjorden. Bygget ved Ulstein verft i Ulsteinvik  Foto: Staale Wattø

Skipet skal gå inn og ut av Sandefjordsfjorden tiilnærma lydløst, og uten utslipp av skadelige miljøgasser, nitrogen- og svovelforbindelser. Batteripakken veger 65 tonn og kan lades på en time, ifølge Color Line, som også skryter av et varmereservoar på fem megawatt som skal utnytte varme fra både kjølvann og eksos til oppvarming.

Det er også tilrettelagt for avfallshåndtering om bord med levering til et biokraftverk på land.


Jomfruturen til verdens største hybridskip utsatt

Verdens største hybridskip, Color Hybrid, skal gå fra Sandefjord til Strømstad. Nå er jomfruturen utsatt på grunn av behov for lenger tid til testprogrammet.Verdas største plug-in hybridskip levert frå Ulstein verft

Color Hybrid, verdas største plug-in hybridskip, vart torsdag levert frå Ulstein Verft til Color Line.