Dette skjer i dag

Dette er blant de ventede hendelsene torsdag 15. august.
Nyheter

Fengsling i bortføringssaken i Drammen

To menn fremstilles for varetektsfengsling, siktet for frihetsberøvelse etter at de ble pågrepet ved Tranby i Lier med en 14 år gammel gutt i bilen.

En av mennene som ble stanset i Buskerud tirsdag, er også siktet for grovt ran. Siktelsen kan bli ytterligere utvidet, ifølge politiet.

Hva skjer med Norge og Brexit?

Universitetet i Oslo inviterer til samtale om Norge og Brexit med eksperter fra forskningssektoren og nøkkelaktørene i norsk økonomi under Arendalsuka.

Det skjer fra klokka 13.15 på MS Sunnhordland ved Langbryggen på Pollen i Arendal.

Valdres-saken for Høyesterett

Det er satt av to dager – torsdag og fredag – til Høyesteretts behandling av Valdres-saken.

Saken gjelder om en mor som har unnlatt å sørge for nødvendig helsehjelp til sin datter, kan domfelles for grov mishandling av jenta. I tillegg kommer spørsmål om hva som eventuelt er riktig straff, samt utmåling av oppreisningserstatning til etterlatte.

50 år siden Woodstock

Det er 50 år siden den ikoniske Woodstock-festivalen ble arrangert i Bethel, New York. Jimi Hendrix, Janis Joplin og The Who var blant de mange artistene som spilte på rockefestivalen, som varte i fire dager – én dag lenger enn annonsert.

Den historiske musikkfesten foregikk i Bethel, New York, fra 15. til 18. august 1969.

Rettsmøte om arrest av iransk tankskip

Den iranske oljetankeren Grace 1 ble tatt i arrest av den britiske marinen ved Gibraltar i begynnelsen av juli. Britenes begrunnelse var mistanker om at skipet fraktet olje til Syria. Iran svarte med å oppbringe den svenskeide, britiskregistrerte oljetankeren Stena Impero i Hormuzstredet.

Irans president Hassan Rouhani antydet muligheten for «utveksling» av oljetankerne.

(©NTB)