Eva Vinje Aurdal blir ordfører

Mens Senterpartiets Vebjørn Krogsæter blir varaordfører.

Malena Strømmen Malakzadeh (Rødt), Anders Lindbeck (SV), Jarle Hauge Steffensen (MGD), Geir Ove Leite (Ap), Tore Johan Øvstebø (KrF) Kari Grindvik (V) og Vebjørn Krogsæter (Sp) og ordfører Eva Vinje Aurdal.  Foto: Marius Simensen

Nyheter

Representanter fra sju partier møttes onsdag kveld klokka 18.00 i formannskapssalen i Ålesund, etter å ha kommunisert med hverandre og internt i løpet av dagen, siden de avslutta tirsdag kveld.

Etter møtet ble det innkalt til pressekonferanse, og det er klart at partiene er enige om en avtale. Partiene er Ap, KrF, SV, MDG, Rødt, Sp og Venstre. Totalt har de 40 mandater og flertall i kommunestyret.

Siste fra rådhuset i Ålesund er at Eva Vinje Aurdal blir ordfører, mens Vebjørn Krogsæter blir varaordfører.

Geir Ove Leite (Ap) har ledet forhandlingene.

– Vi har blitt enige om hva som skal skje de neste fire åra. Intensjonsavtalen blir viktig å holde fast på. FNs bærekraftsmål er viktige. Ut i fra dette skal vi klare å danne en politisk plattform, sier Leite.

Den politiske plattformen er ikke klar, men blir utforma i løpet av kvelden og trolig morgendagen. Men de er altså enige om å samarbeide.