Sp vil gjenopprette 20 politikontorer

Senterpartiet vil gjenopprette 20 av lensmannskontorene som ble lagt ned da politireformen ble iverksatt.

Senterpartiet vil gjenopprette 20 politikontorer. Det er et anslag, sier stortingsrepresentant Jenny Klinge for Senterpartiet.   Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Nyheter

Det foreslår partiet når det legger fram sitt alternativet budsjett tirsdag, ifølge Nationen.

– Vi har anslått et tall på 20 lensmannskontorer. Vi forstår at vi ikke får gjenopprettet alle. Da må de viktigste gjenopprettes først, sier stortingsrepresentant Jenny Klinge for Senterpartiet.

Totalt ble 126 lensmannskontorer nedlagt som følge av politireformen.

Klinge har ikke svar på hvilke lensmannskontor partiet vil gjenopprette først.

Senterpartiet vil videre bruke en halv milliard kroner mer enn regjeringen på politiet. Pengene skal blant annet brukes til å styrke påtalemyndigheten og til å ansette ferdigutdannede fra Politihøgskolen.

Partiet foreslår samtidig gjøre store kutt i Politidirektoratet.

– Domstolene venter faktisk på å få flere saker fra politiet. Det blir jo nesten absurd når regjeringen vil legge ned både domstoler og fengsler fordi disse ikke har nok å gjøre, når problemet faktisk er at straffesakene stopper opp i politietaten, sier Klinge.

Høyre har ikke uventet et litt annet syn på hvordan pengene bør brukes.

– Høyre ønsker ikke å gjenopprette lensmannskontorer som ikke er i bruk, og som ikke gjør Norge tryggere. Vi vil heller bruke penger på politifolk, etterforskere og nytt utstyr, sier Høyres justispolitiske talsperson Peter Frølich.