Sjå TV-debatt om kutt i fylkeskommunen

I dag har fylkesutvalet hatt fleire relativt store saker oppe, men det er i morgon det bli høg temperatur.

Streamen er levert av NRK Møre og Romsdal.

Nyheter

Sjå debatten i opptak - spol fram til 2'35 for å starte.

Blant sakene er ytterlegare heving av ferjetakstane, kutt i skulesektoren og kutt i samferdsel – i tillegg til bygging av Spjelkavik Arena, takstane på Nordøyvegen og nedlegging av bokbåten.

Du kan lese sakspapira her

I kveld klokka 18 var det direkte debatt. NRK sin Tore Ellingseter samlar fylkespolitikarar og politiske kommentatorar, deriblant Sunnmørsposten sin politiske redaktør Jan Erik Røsvik, for å snakke om korleis fylket kan få budsjettet i balanse. Sjå debatten i videovinduet over.


Ferjeprisen kraftig opp

Ferjeprisen kraftig opp: – Vi er nødt til å gjøre det

Det går mot innføring av autopass-betaling på alle ferjene i fylket. Både Ap og Senterpartiet erkjenner at de ikke har andre muligheter.Lærere ved videregående skoler i Møre og Romsdal går ut i politisk streik

Mandag går lærere ved videregående skoler i Møre og Romsdal ut i politisk streik på grunn av kuttforslag.

Fylkespolitikerne tar regninga for å skaffe ferjeanløp til bygda Skår på Sunnmøre

Betaler ferje for to fastboende

Samferdselspolitikerne i fylket sier ja til at den isolerte grenda Skår på Indre Sunnmøre skal få anløp av ferja, selv om det bare er to fastboende personer i grenda. Prisen: 300.000 kroner.

Tove-Lise Torve: «Nordøyvegen har ikke skylda»

Nordøyvegen er ikke en belastning på fylkesøkonomien i dag. Det er andre grunner til at det må kuttes, skriver fylkesordfører Tove-Lise Torve (Ap) og Kristin Sørheim (Sp).