10 drept i trafikken i Møre og Romsdal

10 personer er drept i trafikken i Møre og Romsdal til nå i 2019. Det er nest mest i landet.

Åtte personer omkom i trafikkulykker i november. I løpet av årets elleve første måneder har 96 personer mistet livet i trafikken.   Foto: NTB Scanpix

Nyheter

Til og med november i fjor var det seks trafikkdrepte i Møre og Romsdal, i år er altså tallet 10. Det skriver Trygg Trafikk i ei pressemelding.

Nordland fylke har flest drepte i år med 14, deretter følger Møre og Romsdal og Akershus. I november døde en person i trafikken i Møre og Romsdal.

I Sogn og Fjordane har det i 2019 vært fem dødsfall i trafikken, nivået var det samme til nå i 2018.

29 år gammel kvinne døde etter ulykke i Volda

En 29-årig kvinne døde på sykehus etter en trafikkulykke i Volda søndag. Den 62-årige moren hennes omkom på stedet.Varebil mot buss i Volda - mann bekreftet omkommet

En mann omkom etter front mot front-ulykke på E39.


Åtte trafikkdødsfall i november

Åtte personer omkom i trafikken i november. Totalt 96 har mistet livet i trafikken siden årsskiftet.

På samme tid i fjor hadde 102 mistet livet i trafikkulykker.

Av de åtte i november var seks bilister og to fotgjengere. Fem av dem var menn og tre av dem kvinner.

Trygg Trafikk advarer

Til sammen har ni fotgjengere mistet livet i trafikken i 2019. Trygg Trafikk advarer om at vintermørket og det medførende været skaper krevende kjøreforhold og ber både bilister og fotgjengere utvise aktsomhet.

– Vi har alle et ansvar for å gjøre vårt for å bidra til at ingen mister livet i trafikken. Desember kan by på krevende og vekslende kjøreforhold og travle tider. Avpass farten til sikt og føre. Ta det med ro i julestria og husk refleksen, sier Trygg Trafikk-direktør Jan Johansen.

Et lyspunkt er at ingen under 16 år har omkommet i trafikken så langt i 2019.

– Hvis det fortsetter slik også i desember, vil vi for første gang oppleve et helt år uten barn som dør i trafikken. Det vil være helt fantastisk, og i tråd med ett av delmålene i Nasjonal Tiltaksplan for Trafikksikkerhet sier Johansen.