Hessa-elever deltar i skandinavisk finale i innovasjon

Vil ta i bruk autonome batteridrevne båter som en del av kollektivtilbudet i Ålesund.

Fra Hessa: Elever fra Hessa skole deltar i finalen i skandinavisk innovasjonskonkurranse. Laget har navnet«The Future Innovators».  Foto: Ålesund kommune

Nyheter

Ferje-busser, som elevene har kalt for «fusser», kan bli en del av kollektivtilbudet i Ålesund. Du skal kunne bestille en fuss via app eller nettleser, deretter vil GPS finne nærmeste ferjestopp hvor du kan stige om bord. Løsningen vil hjelpe byen til å ta steget nærmere å være en smartere by, med miljøvennlige fusser tilpasset rullestolbrukere, syklister, folk med barnevogner og alle andre, mener elevene.

Hessa skole med laget «The Future Innovators» er med i finalen. På Scandinavian Innovation Award møtes 10 lag med innovative løsninger.

– Laget presenterte spennende tanker om hvordan eksisterende teknologi og naturressurser sammen kan utnyttes for å gi gunstige ringvirkninger i forhold til klima og miljø. Fussen tilpasses også mennesker med noen typer av funksjonsnedsettelser, forteller Silje Kumeus som er konseptleder for First Lego League Scandinavia.

De 10 av i alt 900 lagene som er plukket ut får delta på Scandinavian Innovation Awards og møtes i Trondheim, i Equinors lokaler på Rotvoll, den 10. februar. Her skal de arbeide sammen med mentorer fra NTNU og presentere løsningen sin for en jury fra næringslivet.


Klar for Lego League i Danmark

For andre år på rad er Tennfjord skule i den skandinaviske finalen i First Lego League. Denne gongen representerer dei nye Ålesund.

Vinnerne av Scandinavian Innovation Award får sende sin løsning til Global Innovation Award som arrangeres av FIRST i USA hvert år. Her deltar bare 20 lag fra hele verden.

– Vi er utrolig stolte av de lokale lagene som hevder seg på Skandinavisk nivå. Tennfjord skole som nylig tok en flott 3 plass i den skandinaviske finalen, og nå Hessa skole som er en av ti blant 900 lag som skal få videreutvikle sin idé sammen med forskere ved NTNU! Dette viser engasjement og skaperkraft blant den oppvoksende generasjon, sier Trond Lars Nydal, Administrerende direktør i Sparebanken Møre, som er sponsor og samarbeidspartner for First Lego League i vår region i en pressemelding.


Tennfjord-elever tok bronse i verdens største kunnskapsturnering for barn og unge

Next Robotic Generation, bestående av elever fra Tennfjord skule, tok tredjeplassen i den skandinaviske finalen av FIRST LEGO League i Roskilde i helga.600 programmerte legoroboter

Sjuendeklassinger fra hele nye Ålesund var samlet til First Lego League på NMK lørdag.