Arbeiderpartiet sier nei

Stranda kommune ber fylket oppheve kuttene

Stranda kommune og Senterparti-ordfører Jan Ove Tryggestad ber om at kuttene i den videregående skolen og de økte ferjetakstene blir reversert umiddelbart. Han får blankt nei fra Arbeiderpartiet og enigheten i den rødgrønne blokka som har flertall i fylkestinget sprekker.

Per Vidar Kjølmoen (Ap) (t.v) nekter å være med på å reversere kutten i den videregående skolen og de økte ferjjeprisene tross rekordoverskudd for fylket. Frps Frank Sve sier han føler seg inderlig rundtlurt.  Foto: Staale Wattø

Nyheter

Bakgrunnen er at fylket til politikernes store overraskelse i fjor gikk med 313 millioner kroner i overskudd. Tryggestad sitter selv i fylkestinget, og Senterpartiet er i flertallskonstellasjonen med Ap, SV og MDG som gjennomførte kuttene. Nå sprekker både enigheten innad i Senterpartiet og enigheten mellom Senterpartiet og Ap.