Nytt vedtak i fylksutvalget:

Monica Molvær tilbake i fylkespolitikken

Høyre-politikeren fra Ålesund ble først nektet å returnere til fylkespolitikken etter et opphold som rådgiver for daværende arbeidsminister Anniken Hauglie. I dag ble Molvær stemt tilbake i fylkesutvalget.

Tilbake i fylkespolitikken: Monica Molvær, Høyre-politiker fra Ålesund.   Foto: Staale Wattø

Nyheter

– Veldig surrealistisk å få komme tilbake til politikken nå som så mange andre blir permittert, sier Molvær til Sunnmørsposten tirsdag ettermiddag.

Da hadde akkurat fylkesutvalget bestemt at Molvær får tilbake plassen sin i dette utvalget, i tillegg til andre fylkeskommunale verv.

– Siden jeg var med i et digitalt formannskapsmøte i Ålesund kommune fikk jeg ikke med meg debatten, men jeg forstår det slik at det var et enstemmig vedtak, sier Høyre-politikeren.


Får ikke komme tilbake til fylkespolitikken nå

Monica Molvær (H) må vente til fylkestingets møte i april før saka om permisjonen hennes behandles.


Hadde søkt fritak

For å ta den spesielle historien kronologisk:

24. januar var Molvær ferdig som Anniken Hauglies rådgiver, siden sistnevnte forsvant ut da Erna Solberg skulle stable på beina en ny regjering. Da hadde Molvær vært i rikspolitikken i ca. én og en halv måned.

6. februar meldte Sunnmørsposten at Molvær ikke fikk tilbake plassen sin i fylkesutvalget, samt andre fylkeskommunale verv.

Grunnen var at hun hadde meldt fritak fra fylkeskommunale verv fram til 4. mai, da vikariatet hennes i rikspolitikken i utgangspunktet var over.

Juridisk sjef i fylkeskommunen viste til at det ikke var anledning til å oppheve permisjonssøknaden.

24. februar stemte representantene til Høyre, KrF og Venstre for at Molvær likevel skulle få tilbake sine fylkeskommunale verv, men de hadde altså ikke flertall.


Torgeir Dahl må fortsatt være vara for Monica Molvær, selv om hun er ferdig som Hauglie-rådgiver:

Blir nektet å vende tilbake til fylkespolitikken

Dahl må fortsatt være vikar for Molvær:


Fylkestinget blir avlyst

I dag, nøyaktig én måned senere, stemte derimot alle i fylkesutvalget for at Monica Molvær får komme tilbake i fylkespolitikken.

– Mine argument er de samme som sist, i tillegg til at fylkestinget i april nå mest sannsynlig blir avlyst. Da må fylkesutvalget uansett ta avgjørelsen. Heldigvis støttet et enstemmig fylkesutvalg dette, sier Høyres gruppeleder Anders Riise til Sunnmørsposten tirsdag ettermiddag.


Monica Molvær tilbake, sender Torgeir Dahl ut av fylkesutvalget:

Fikk bare én og en halv måned i rikspolitikken: - Surrealistisk

(Ferdig i rikspolitikken, skubber Molde-ordføreren ut av fylkesutvalget)


Digital politisk hverdag

Dermed kan Monica Molvær puste lettet ut.

– Veldig gledelig. Jeg har brukt store deler av livet mitt på politikk. Så ble jeg mot min vilje tilsidesatt. Det var veldig spesielt. Nå er jeg glad for at dette er over og at jeg kan begynne å jobbe med fylkespolitikken igjen, sier Molvær.

Vel vitende om at den politiske hverdagen fremover i all hovedsak blir digital.

Molvær satt forresten to uker i karantene etter en ferietur til Brasil.

Den er nå over for få dager siden.


Helgapraten med Monica Molvær

- Folk lurer på hvor mange timer jeg har i døgnet. Jeg pleier å si at jeg utvider etter behov

Som liten hadde Monica Molvær en drøm om å være med i elevrådet, men hun turte aldri å rekke opp hånda. Når hun nå har tiltrådt som politisk rådgiver for arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie midt under NAV-skandalen, er det lite som minner om den sjenerte jenta som ikke likte å stå foran resten av klassen.