Komiker Synnøve Hatlen (59) er ukens gjest i «Sunnmørsfolk»

Suksess med bingo-moro i krisetida

Synnøve Hatlen har vært veldig bekymra for koronaviruset. Da er det bra for henne – og svært mange andre – at Signe Stunden, Teaterfabrikken og internett finnes.

Humor-bingo: Synnøve Hatlen (alias Signe Stunden) har med online bingo fra Teaterfabrikken vært til glede og hjelp for mange under koronakrisa.   Foto: Staale Wattø

– Det har gått fra fullstendig katastrofe til at det åpnet seg opp nye ideer og muligheter.

Synnøve Hatlen
Tett på «Sunnmørsfolk»

«Sunnmørsfolk» er Sunnmørspostens nye podkastserie, med ny episode hver søndag.

Gjennom serien skal lytterne bli kjent med 20 personer. Første ut var Anders Barstad, sivilingeniøren som i godt voksen alder valgte å bli prest. Synnøve Hatlen, daglig leder ved Teaterfabrikken, er nummer to.

Det er journalistene Elisabeth Solvang, Sofie Svanes Flem, Lars Inge Skrede og Einar Orten Trovåg som i løpet av halvtimes lange episoder, skal komme tett på de ulike sunnmørsfolkene.

«Sunnmørfolk» finnes overalt der du lytter til podkast, på telefonens egen podkast-app, Spotify eller SoundCloud – og du kan selvsagt lytte fra seriens egen hjemmeside: https://shows.acast.com/sunnmorsfolk/

Nyheter

Synnøve Hatlen (59) fra Ålesund er denne ukens gjest i Sunnmørspostens nye podkastserie «Sunnmørsfolk».

Der intervjues folk vi er nysgjerrige på, som har ei historie å fortelle – eller et brennende engasjement.

Nye episoder legges ut hver søndag.

Hør ukas episode her:


Kreditering:


Opptaket med ålesundskomikeren ble gjort like før koronaviruset stengte ned Norge og resten av verden.


Kommer tett på «Sunnmørsfolk» i ny podkast

Søndag 3. mai lanseres Sunnmørspostens nye podkastserie «Sunnmørsfolk».


Podkast: Synnøve Hatlen er ukens gjest i Sunnmørspostens nye podkastserie, «Sunnmørsfolk». Intervjuet ble gjort før koronakrisa.   Foto: Staale Wattø


Korona-krisa slo ut Teaterfabrikken

Hatlen er daglig leder på Teaterfabrikken. Hun er også kjent som karakteren Signe Stunden, blant annet fra Serveringsteateret og populære bingokvelder i fabrikklokalene i Molovegen.

Da korona traff Norge med full tyngde, ble Teaterfabrikken lammet. I likhet med så mange andre kulturbedrifter, sto de plutselig uten inntekter. Alle arrangement ble avlyst i uoverskuelig framtid, og ting så veldig mørkt ut.

Men de to fast ansatte på fabrikken, Synnøve og Astrid Overaa, visste råd.

Startet online-bingomoro

Via Facebook startet de med streaming av humørfylte bingosendinger, der Signe og assistent Veslemøy (Astrid) kjører online koronabingo-show.

Med hjelp av Pål Bakke og Roy Carlsen, var første sending på lufta lørdag 21. mars.

Det smalt skikkelig. Over 1.000 seere fikk med seg sendinga live, av disse var 900 stabilt med hele veien. De fleste hadde kjøpt bong.

Sendingen har hele 15.000 visninger, noe som betyr at svært mange har vært inne og sett på i etterkant.

Radarpar: Synnøve Hatlen og Astrid Overaa (alias Signe og Veslemøy) har gjort braksukess med livesendinger fra bingokvelder på Teaterfabrikken i Ålesund.   Foto: Arkivfoto
Hittil har det vært fem bingoshow på lørdagskveldene.

Den som vil kan bli med. Mot å betale en sum på vipps, får man tilsendt en bingobong. Eller man kan bare følge med for underholdningen sin del.

Sendingene har et snitt på 13.000 visninger.

Nå er det en liten pause, før det blir mer bingo-moro fra 16. mai.


Overveldet av responsen

– Det har gått fra fullstendig katastrofe til at det åpnet seg opp nye ideer og muligheter. Takket være pengene vi får inn, så klarer vi å berge Teaterfabrikken gjennom krisa, forteller Synnøve Hatlen.

Hun er overveldet over responsen, ikke minst all støtten de har fått fra privatpersoner og lokale bedrifter.

Folk har sponset masse gaver til bingopremier. Gamle damer har strikket og bedrifter har gitt gavekort og annet.

I tillegg kommer inntektene fra bingobongene, og andre bidrag de får inn.

– Det er fantastisk og vi er svært takknemlige. Vi merker veldig godt hvor glad folk er i Teaterfabrikken. Dette er veldig stort for oss, sier Hatlen.

Hun tror bingoshowene har truffet en nisje, i ei vanskelig tid der mange har måttet være hjemme over lang tid, ofte helt alene.

– Folk har trengt litt adspredelse fra de kontinuerlige korona-nyhetene og alt det skremmende. Vi trengte å le og samles, på den måten vi kan.

De har fått personlige takkemeldinger fra folk som kjenner ekstra på isolasjonen, og som sier at bingosendingene har gjort det litt enklere å være ensom.

Hatlen har selv vært veldig bekymret i situasjonen, selv om hun til vanlig står godt i motgang.

Nå tenker hun at krisen også kan gi positive ringvirkninger, ved at folk blir mer bevisste på de viktige verdiene i livet – og kjenne på takknemlighet over hvor godt og fritt vi egentlig har det i Norge.


Inviterer til online-koronabingo

Lørdag inviterer Teaterfabrikken til online-koronabingo med Signe Studen. 


– Teaterfabrikken vil bestå

Streaming er noe nytt for Teaterfabrikken, som de uansett vil satse videre på – også når livet er mer tilbake til normalt.

Langsmed har de også hatt direktesendinger på onsdager, i utgangspunktet som erstatning for de faste visekveldene på fabrikken.

Snakke- og viseshowet «Sammen hver for oss» ledes av Astrid Overaa, med husband og gjester i studio. De som vil kan støtte Ålesund viseklubb med valgfritt beløp.

Nå satser fabrikken på at de kan åpne dørene for det tradisjonsrike sommershowet sitt, fra slutten av juni. Billettsalget er i gang, riktignok med kun 50 billetter per kveld.

– Teaterfabrikken vil bestå, kanskje bedre enn noen gang, sier Synnøve Hatlen.

I podkast-episoden kan du høre henne fortelle historier fra sitt eget liv. Ikke minst om hvordan humoren har hjulpet henne gjennom vanskelige perioder i livet.

Hør alle episodene i podkastserien Sunnmørsfolk her:
Barstad første gjest i Sunnmørspostens nye podkast-serie:

Tilbake som prest i hjemkirka

Første dag etter påske startet Anders Barstad (52) i jobben som ny kapellan i Spjelkavik kirke. Det ble ikke helt som forventet.