Sævik med brannfakkel om krisepakkene

– Vi bør selv ordne opp i problemene vi har skapt

– Kornonaepidemien og oljeprisfallet i mars er ikke årsaken til krisen ved verftene. Det sier Per Sævik. Han kaster nå en brannfakkel inn i debatten om statlige krisepakker til verftsindustrien.

– Det er ikke koronaen som er hovedproblemet for verftene. Problemet er at vi ikke skjønte kompleksiteten det medførte å gå fra å bygge offshorefartøy til andre skipstyper. Vi klarte ikke kalkulere kostnadene godt nok og vi har tapt store penger, sier Per Sævik  Foto: Geir Strand

Nyheter

Maritim Forum, verftseiere og en rekke politikere har de siste ukene bedt om nye krisepakker til verftene. Bare for noen uker siden var næringsminister Iselin Nybø ved Vard Langsten verftet i Tomrefjord og presenterte en krisepakke til verftene på 680 millioner kroner. Pakken fikk massiv kritikk for å komme for sent og være for liten.