Kom syklende med gave til barneavdelinga

Sykkelprosjektet Team Rynkeby sørget for generøs gave til Ålesund sjukehus.
Nyheter

Da den opprinnelige turen fra Oslo til Paris ble avlyst på grunn av covid-19 i år, ble den heller erstattet med sykkeltur på åtte dager fra Ålesund til Bergen. Det kom barneavdelingen ved Ålesund sykehus til del. Teamet møtte opp lørdag morgen med gaver til barna på Ålesund sjukehus. Gavene kommer fra butikker og bedrifter i Ålesund

Team Rynkeby - God Morgon er et nordisk veldedighetssykkellag som hvert år sykler til Paris for å samle inn penger til barn med alvorlig sykdom. Det er for øvrig to syklister fra Ålesund med i årets Team Rynkeby Ålesund-Bergen og totalt 16 ryttere og fem i service-crewet. Team Rynkeby - God Morgon ble stiftet i 2002, da mosjonssyklister med tilknytning til den danske juiceprodusenten Rynkeby Foods A/S bestemte seg for å sykle til Paris for å se avslutningen av Tour de France.

Team Rynkeby består i dag av 2.100 mosjonssyklister og 550 hjelpere, fordelt på 57 lokale lag fra henholdsvis Danmark, Sverige, Finland, Norge, Færøyene, Island, Tyskland og Sveits. Deltakerne er valgt ut blant tusenvis av søkere som har fylt ut søknadsskjemaet på Team Rynkebys nettside.

I 2019 donerte Team Rynkeby - God Morgon 106,7 millioner til organisasjoner som hjelper barn med kritisk sykdom. Av dette gikk 12,7 millioner til Barnekreftforeningen i Norge.