Ny rapport spår verftskonkurser

Rapport: Korona blir trolig et massivt slag for verftene

Det fastslår analyseselskapet Menon Economics i en ny rapport. De tror at de neste to årene vil 5.200 arbeidsplasser ved verftene forsvinne. På toppen av det mener de faren er stor for at flere av de større verftene går konkurs innen 2022.

Konsulentselskapet Menon spår i en rapport at det kan bli store konkurser verftsnæringen de neste årene. Her Kleven verft på Dimna i Ulstein som nylig unngikk en konkurs og nå har fått nye eiere.   Foto: Staale Wattø

Nyheter

– Det har imidlertid ikke vært i nærheten av så mange store konkurser som det nå er potensial for i vårt estimeringsgrunnlag. Dette faktum trekker i retning av sysselsettingsreduksjonen kan bli enda større enn det vi estimerer om våre scenarioer slår til, skriver selskapet i rapporten som er bestilt av Maritimt Forum.