Veronica (22) bor i seilbåt: – Det er noe med å ha et sted som er mitt, men som jeg samtidig kan flytte dit jeg vil.

Veronica Skotnes er 22 år gammel og kaptein på egen seilskute. I en ny episode av Sunnmørsfolk forteller hun om seilerlivet og et brennende engasjement for et mer bærekraftig friluftsliv.

Eventyrlysten: – Jeg var ganske rastløs og klar for å komme meg ut og oppleve verden, sier Veronica Skotnes, som reiste til sjøs i ung alder.  Foto: Marius Simensen

Nyheter

Som 15-åring seilte hun over Nordsjøen. Nå er sunnmørsjenta 22 år og den stolte eier av seilskuta Villekulla.

– Det var egentlig et ganske spontant valg å kjøpe og flytte inn i den, sier Veronica Skotnes om seilskuta som nå er hennes og kjærestens hjem. I den skal de overvintre mens de studerer i Alta.

Koronapandemien satte en brå stopper for sommerjobben på Svalbard, og dermed ble det båtkjøp og seiling langs norskekysten i stedet. På veg nordover møtte hun Sunnmørsposten mens hun lå ankret opp i Langevåg.

Veronica er et engasjert friluftsmenneske og brenner for et mer bærekraftig og miljøvennlig friluftsliv og reiseliv. Møt henne i den nye episoden av Sunnmørsfolk.


Sunnmøring: Veronica Skotnes kommer opprinnelig fra Langevåg, men har rukket å reise til mange av verdens kriker og kroker. På seilturen langs norskekysten var Villekulla selvsagt innom Langevåg og Mørekysten.   Foto: Marius Simensen

Her finner du flere episoder av podkasten Sunnmørsfolk. Du finner oss også på Spotify, i Apples podkaster og Google podcasts.

Enkelt liv: – Livet på sjøen er veldig enkelt og uavhengig av alt annet, sier Veronica.   Foto: Marius Simensen

På anker: Villekulla på anker ved Hovden, nord for Florø, på seiltur langs norskekysten.   Foto: Rasmus Svensson

Ville ikke fly: Veronica skulle flytte til Svalbard, men ville ikke fly. I podkasten forteller hun hvordan hun fikk haik i siste liten. Bilde tatt på Svalbard fra MS Nordbjørn. – Dette var da vi først ankom land etter å ha krysset Barentshavet.   Foto: Veronica Skotnes.

Mye plast: Strandrydding på Ospa i Solund under seiling av Norskekysten med Villekulla. Veronica er opptatt av strandrydding og av å leve mest mulig plastfritt.   Foto: Rasmus Svensson

Teltliv: – Naturen dømmer deg ikke, sier Veronica. Her fra Sulafjellet i sommer.   Foto: Rasmus Svensson

Mange utenetter: Tatt på vei mot en isgrotte på Svalbard i vinter, da Veronica forsøkte å sove 100 netter ute på et år.   Foto: Rasmus Svensson