Nyskaping og trender er viktig også for kjøttbransjen:

Men ingen tukler med julemiddagen

– Jeg husker fortsatt da jeg solgte den første ferdigkrydra biffen. Hun som kjøpte den er forresten kunde hos oss i dag.

Pølser: I julehandelen går det mellom 500 og 600 kilo i uka av de sju pølseslagene Hole Kjøtt produserer, forteller Oddbjørn og Laila Hole. Noen har som tradisjon å kjøpe inn mange ulike slag som de tester i adventstida. Vinneren blir servert på julaften.   Foto: Staale Wattø

Nyheter

Laila Hole kan slå fast at det har skjedd mye i kjøttbransjen siden hun sto bak disken hos slakter Osdal i Spjelkavik på begynnelsen av åttitallet. Da det nærmet seg helgahandel den gangen, ble disken fylt opp med koteletter og oksebog til søndagens sosakjøttmiddag. Det var traust og tradisjonelt. Nå svinger det atskillig mer av utvalget i Ålesunds eneste slakterforretning.