Permitterte lærlinger får avslag på dagpenger:

– Er der en dag vi lærlinger må stå sammen, så er det i dag

Salah Jafri (20) er en av flere permitterte lærlinger som har fått avslag på dagpenger. Han forstår ikke hvorfor NAV ikke følger regjeringens vedtekter i den midlertidige ordninga for lærlinger under koronapandemien.

Reagerer på avslag: Salah Jafri er for tiden lærling hos restauranten Bro i Ålesund. I november, en måned etter oppstarten, ble han permittert og måtte søke etter dagpenger hos NAV. Da avslaget kom fikk han sjokk.  Foto: Lene Flataker

Nyheter

«Er du lærling, lærekandidat eller praksisbrevkandidat, kan du ha rett til dagpenger uavhengig av tidligere inntekt. Dette er en midlertidig ordning. Ordninga gjaldt opprinnelig fram til 1. november, og er nå forlenga ut mars 2021». Det skriver NAV på sine sider om den midlertidige ordninga for lærlinger.