Ett forbund vil stenge skoler og barnehager – to vil la fagfolka bestemme

Mens Skolenes landsforbund krever stenging, gir både Utdanningsforbundet og Norsk Lektorlag uttrykk for at de har tiltro til at helsemyndigheter og kommunene gjør de rette grepa.

Er alt stengt: Kolvikbakken ungdomsskole, som har tilhold ved Ratvikåsen i Hatlane mens den nye skolen bygges, er så langt den eineste av barne- og ungdomsskolene som er stengt. Fra og med mandag av har elevene hjemmeundervisning.   Foto: Staale Wattø (arkiv)

Nyheter

I en e-post til Ålesund kommune mandag krever Skolenes landsforbund Ålesund at skoler og barnehager stenges umiddelbart. Etter å først ha vist til tall fra Folkehelseinstituttet fredag, der det framgår at barnehageassistenter er den yrkesgruppa med høyest forekomst av korona, heter det blant anna følgende: