Sigrid: – Den største ære

Britiske BBC brukte Sigrids kjærlighetssang til Ålesund i sin videohyllest til OL-utøverne.

Nyheter

Etter en sommer full av sensasjonelle idrettsprestasjoner, er OL i Tokyo over for denne gang. På kveldstid søndag 8. august sendte britiske kringkasteren BBC i den anledning en helt spesiell videohyllest til utøverne. Montasjen sammensatt av flere klipp fra OL, og viser alt fra seiersjubel og medaljeseremonier, til utøvernes hjemkomster.

Medvirker: Sigrid sin låt «Home to You» medvirker i BBC sin avslutningsfilm fra OL. Filmen har blitt hyllet av britene.  Foto: Torgeir Rørvik (arkiv)

Filmen har i ettertid blitt hyllet av britene. Ifølge Nettavisen, som omtalte saken først, satt flere igjen med fuktige øyne etter å ha sett den.

Norges utøvere har under OL i Tokyo tatt til sammen åtte OL-medaljer. Fire gull, to sølv og to bronse. I filmen har BBC inkludert Karsten Warholm fra Ulsteinvik, som tok OL-gull og verdensrekord i 400 meter hekk, og Jakob Ingebrigtsen, som sprang seg inn til gull på 1500 meter (se filmen øverst i saken).

En annen norsk medvirker i filmen er Sigrid Solbakk Raabe. BBC har nemlig brukt låten hennes «Home to You» i den rørende hyllesten. Låten ble utgitt i 2019 og inneholder personlige element om kjærlighet og Sigrids hjemby, Ålesund. Sigrid har selv omtalt videohyllesten på sine sosiale medier:

«Det var den største ære å høre sangen min «Home to You» i avslutningsmontasjen til BBC av OL. Tusen takk for at jeg fikk være en liten del av feiringen av disse fantastiske idrettsutøverne».Medvirkningen faller også i god smak i kommentarfeltene. Flere gratulerer Sigrid, og mener sangen er passende.

«Perfekt sang for å avslutte BBCs dekning av OL. Rørende» skriver en kvinne på Instagram. «En av mine favorittsanger, et riktig valg for dette emosjonelle øyeblikket» kommenterer en annen.

Dette er ikke første gangen BBC og Storbritannia har sperret øynene opp for artisten fra Ålesund. I 2019 skrev Sigrid norsk musikkhistorie da hun, som den første norske kvinnelige artisten, gikk inn på den britiske albumlista med debutalbumet «Sucker Punch». Albumet BBC utropte også musikken til Sigrid som den mest spennende for året 2018 med utmerkelsen «Sound of 2018».


Sigrid med ny musikk: – Eg har vore nervøs

Onsdag kveld sleppte Sigrid den nye singelen «Mirror».Sigrid skriver norsk musikkhistorie – går rett inn på 4. plass på britenes albumliste

Som første norske kvinnelige artist som går inn høyt på den britiske albumlisten: Hvem andre klarte det enn Sigrid (22) med sin debut «Sucker Punch».Flytter Jugendfest til november

Jugendfest blir i år arrangert innendørs og flyttet fra august til november. Flere nasjonale artister er klare for festivalen.