– Vi ser for oss fire tilbud – minst: En gatenær kafé, et arbeidstreningssenter, et sted for gode opplevelser eller arrangementer, og en kveld i uka er planen også å holde hverdagsmesse, forteller daglig leder Anne Karin Zeitz.

– Når det gjelder kafeen er håpet å være i gang alt i løpet av høsten, mens arbeidstreningssenteret er noe vi kommer til å bruke mer tid på å planlegge. Kirkens Bymisjon skal være der andre ikke er, og vi vil derfor se på hva som finnes av tilbud før vi oppretter vårt, legger hun til.

Fortsetter på Moa

To år etter at Kirkens Bymisjon åpna det som heter Omsorgsstasjonen for barn og unge (OBU) i lokaler i Amfi Moa, er tida inne for å etablere seg i Ålesund sentrum, mener Zeitz.

– Vi er veldig fornøyd med og kommer til å fortsette med OBU, som er et gratis samtale- og oppfølgingstilbud for unge. Samtidig vil vi gjerne også være synlig i sentrum og ønsker å opprette det vi vil kalle Bymisjonssenteret i Ålesund, forklarer hun.

Før jul tok stiftelsen derfor opp lån og kjøpte kirka. Prisen ønsker hun ikke å gå ut med – utover å si at oppussingskostnadene trolig beløper seg vesentlig mer enn kjøpesummen.

I bymisjonens ånd

Bymisjonssenteret skal være et møtested i bymisjonens ånd, forteller Zeitz videre.

– Med andre ord et senter for alle, men spesielt for de som faller utafor på en eller anna måte. Her skal en oppleve å bli sett, verdsatt og gitt muligheter, og på kafeen skal en kunne få seg noe godt og sunt å spise til en veldig rimelig penge.

– Vil satsinga bety at dere må ansette flere?

– Sannsynligvis, for vi er bare 2,4 årsverk i dag. Samtidig er planen både å knytte til oss en god del frivillige, noe vi så langt bare har gjort i veldig liten grad, men også å åpne for brukerdeltakelse, sier Zeitz.

– Vi vil gjerne høre fra de som har lyst til å bidra på en eller anna måte, det være seg privatpersoner, så vel som næringsliv. Vi har alle et ansvar for at byen vår skal være en god by, men kan alle ta del? Har alle like muligheter. Svaret er nei. Det å jobbe for at byen skal være for alle, det er byutvikling fra et sosialt perspektiv, sier hun.

Når det gjelder Ålesund metodistmenighet, så har de for tida ikke faste menighetsmøter – utover at ei misjonsgruppe møtes jevnlig.

– Vi vil bestå som menighet, men med stadig færre medlemmer klarte vi ikke å drifte bygget lenger, sier tidligere pastor Mariann Stensøe.