Bybrannen anno 2016

Tusenvis så Bybrannen bli tent på nytt i Brosundet.

Ålesund og omland

- Alt gikk etter planen. Det var heilt fantastisk.

Solveig Fagermo gløder av begeistring. For andre år på rad leder hun på oppdrag av Ålesund sentrumsforening arbeidet med å få i stand kulturaktiviteter før og etter den tradisjonsrike byvandringa. Hovedattraksjonen er «Brosundet brenner», av komponist Erik Havnes.


Folkefest i Ålesund:

Bybrann-helg i Ålesund

Branntragedien i 1904 gjøres om til folkefest kommende helg. Kulturnatt og bybrann-marking i tre dager venter byens befolkning.

- Med så mange kunstneriske element i sving samtidig, er det deilig å konstatere at alt fungerte helt perfekt. Det var helt nydelig og se på, sier Fagermo. (Se egen video)

Tusenvis


Bygget opp byen fra grunnen av:

Byen som vokste opp fra asken

Til og med været var på arrangøren sin side, med fem plussgrader, opplett og vindstille.

- Det må være et tegn fra oven på at "Brosundet Brenner" er kommet for å bli, sier Fagermo.

Hun var også imponert over fremmøtet.

- Ja hva skal vi si? Rundt 1.500 personer omkranset sundet. Det er fint å kunne ha dette på en fredag, da alle har anledning til å delta, sier hun.

Multikulturelt


Kulturnatt og bybrann-markering

Tjuvstart på bybrannhelga

I kveld og natt er det kulturnatt og bybrann-marking i Ålesund. Her kan du se bilder fra markeringene i fjor og forfjor.

I år  hadde komponist Eirik Havnes tatt lyd- og lysinstallasjonen som er inspirert av gnistregnet og flukten fra flammene et hakk lenger enn i fjor.

Billedkunstner Karin Augusta Nogva hadde lagd en instalasjon i Brosundet. Jazzgruppa med Mette Henriette Rølvåg, Karl Nyberg, Adrian Waade sto for musikken, mens Simon Mørk Pedersen var lyskunstner.

- Målet er å utvikle oss fra år til år og få fler eog flere kunstneriske inntrykk inn i dette arrangementet. Neste år kan vi kanske få med en koreograf som kan styre en gruppe dykkere eller lignende, sier Fagermo.

Og etter årets "Brann" inviterte Sentrumsforeninga til brennsnut i Arbeideren, før turen gikk videre til Terminalen og opptreden av årets musikere.

Relaterte saker: