Det var FAU ved leder Kathrine Røys som hadde invitert Kultur- og oppvekstutvalget til skolen.

– Vi ønsket at de skulle se skolen selv. En ting er å høre om forholdene her, noe annet er å se hvordan det er.

Utvalget ga seg god tid under besøket, som begynte med orientering om skolen fra inspektør Jorun Fugløy Sundklakk. Deretter fulgte en omvisning ledet av rektor Øyvind Hildre. Omvisningen gikk også innom lokalene til idrettslaget, som på eget initiativ planlegger en ny flerbrukshall. Etter omvisningen orienterte lederen av FAU.

Håp Kathrine Røys og leder av aksjonskomiteen, May-Britt Nakken håper Emblem skule kan få midler så snart Ålesund kommune kommer seg ut av Robek. De tror politikerne ser hvor prekær situasjonen er. Foto: Elisabeth Solvang

Sprengt

Skolens ledere, idrettslaget og FAU var skjønt enige om at det er på høg tid at skolen og nærområdet rundt skolen blir tilgodesett med oppgradering fra kommunens side.

– Kapasiteten her var sprengt allerede i 2006. Vi har ventet fryktelig lenge, sa Kathrine Røys, som la vekt på at Emblem skule har et tosidig problem som både går på kapasitet og nedslitt og uegnet byggmasse.

Flikking

På vegne av FAU påpekte hun at det har skjedd flere positive ting med skolen. Blant annet er det gjort en etterlengtet utbedring av gymsalen og det er satt inn nye toaletter i SFO-brakka. I forlengelsen av dette stilte imidlertid Røys ettermiddagens hovedspørsmål, og la til:

– Å bruke millioner på å flikke her og der er unødvendig når dagens bygningsmasse likevel skal rives, mente hun.

Dilemma

Politikerne i Kultur- og oppvekstutvalget holdt tankene sine stort sett for seg selv under orienteringen og omvisningen, men fikk anledning til å kommentere etterpå. De hadde få lovnader, men flere godord å komme med.

– Jeg er imponert over positiviteten dere utviser i en utfordrende situasjon, og dere peker på et kjempedilemma når det gjelder det å renovere kontra å bygge nytt, sa blant annet SVs Anders Lindbeck.