Kåret til «Årets van» på Lillehammer:

Russebilen «Full Trøkk» ble norgesmestre

Blant 700 biler på landstreffet på Lillehammer, stakk gjengen i «Full Trøkk» av med to NM-titler under kåringen av beste russebil.

Tok to NM-titler Russebilen Full Trøkk vant NM-pokal og diplomer i klassen Årets van og beste lys. Bak fra venstre: Nikolai Haram Svorte, Aron Hellebust og Jenith Thambirajah. Foran fra venstre: Joakim Andre Melbøe og Sebastian Sunde. De andre fire Sula-gutta på bilen var ikke til stede da bildet ble tatt.   Foto: Ticiane Oliveira

Dette er veldig kjekt, etter alt arbeidet vi har lagt ned

Gutta på «Full Trøkk»

Pokal og diplomer Russebilen Full Trøkk håvet bra inn på russetreffet på Lillehammer.   Foto: Full Trøkk 2016/privat

Ålesund og omland

De ni kameratene fra Sula har brukt enormt med tid, krefter og penger på russebilen «Full Trøkk». Spesielt på lyd- og lysanlegget.

I helgen dro de på landstreffet for russen på Lillehammer, sammen med omlag 35 andre russebiler fra Ålesund. Lørdag kveld var det kåring av beste russebiler- og -busser, i en rekke kategorier.

Russegjengen fra Spjelkavik og Borgund videregående skoler stakk da av med den aller gjeveste prisen i sin kategori, nemlig «Norgesmester van». Foran et hav av flere tusen medruss, tok de imot pokal og diplom på scena under arrangementet.

I tillegg ble de kåret til norgesmestre i lys.

Se video fra kåringen her (ekstern lenke)

Se video: Russebilen har 24 høyttalere og 40 meter ledlys

– Fantastisk følelse

– En fantastisk følelse. Det var helt ekstremt, sier Sebastian Sunde og Jenith Thambirajab, som har stått for byggingen av lyd- og lysanlegget.

Alle de ni guttene har bidratt med penger, innsats og dugnadsarbeid til bilen. Men aldri har de hatt i tankene at de skulle bli kåret til norgesmestre for russebilen sin.

– Vi er kjempefornøyde og veldig glade, spesielt at vi ble kåret til norgesmester i van, som er den mest verdsatte kåringen for vans. Dette er veldig kjekt etter alt arbeidet vi har lagt ned, forteller de.

Helt fram til kort tid før landstreffet, hadde de ikke tenkt å melde seg på konkurransene. Alle vaner som var på treffet deltok automatisk i NM i van.

For kategoriene konsept, interiør, eksteriør, lyd og lys må man melde seg på. «Full Trøkk» var angivelig eneste russebil fra Møre og Romsdal som fikk pris, og det var ingen russebusser fra fylket. 

Russegjengen og bilen «Full Trøkk» tok to NM-titler på landstreffet for russen.  Foto: Full Trøkk 2016/privat

 

Stor stemning på landstreffet

– Det er veldig mye fokus på russebusser i disse kåringene. Det var omlag 50 busser og 700 biler på landstreffet, forteller gutta.

De skryter veldig av selve arrangementet på Lillehammer, som har et spekket program fra fredag til søndag. Sula-gjengen, som går på Spjelkavik og Borgund videregående skoler, bidro med sitt til at stemningen på kvelden ble bra. 

– Vi samarbeidet også der med russebilene «The Hateful Nine» og «Goodfellas» som også er fra Ålesund, forteller de. 

Viste fram russebilen på smp.no

Sunnmørsposten intervjuet russegjengen nylig, og i avisa fortalte de om historien bak bilen. En video av russebilen og guttene har foreløpig hatt nærmere 4.000 visninger på smp.no - den tredje mest populære videoen der sist måned.

Etter kåringen på Lillehammer har guttene nå fått enda mer positv oppmerksomhet om bilen de kjører rundt i.

– Det er mange som gratulerer oss, og kommer med positive kommentarer. Det er jo litt gøy, sier de. 

Les også:
Trolig Sunnmøres feteste partymaskin på hjul
(krever abonnement)

Sparkesykkelruss mot straumen
(krever abonnement)

Debatt: Russetiden er på veg i feil retning

Tar gjerne om bord rulleruss

Samtidig vil de understreke at man absolutt ikke trenger å bruke ekstremt mye tid og penger på en russebil, for at russetida skal bli bra. Stemningen de selv er med på å skape med lyd- og lysanlegget sitt, er for alle.

– Det er også fullt mulig å være vandreruss, og ha det kjekt. Og da kan man bli rulleruss, og sitte på med andre. Vi har på det meste hatt 24 stykker i bilen her samtidig. Da sto vi parkert, vel å merke, flirer guttene.

De har tenkt å spre mer god stemning for ålesundsrussen, i dagene fremover mot 17. mai. I kveld blir det nytt full trøkk på Tueneset, og enda mer feiring.

Tips til kommende russekull

– Hva er deres råd til kommende russekull, for å få til en god russebil?

– Det må være å teame opp med folk du kjenner og er venner med fra før. Da blir alt mye enklere, og det blir ikke så mye styr.

– Og hva skjer med «Full Trøkk» etter russetida?

– Da skal vi selge den, med alt utstyret på kjøpet. Tittelen «Årets russebil» gjør den vel enda lettere å selge. Men det at vi skal kvitte oss med den, orker vi ikke tenke på nå. Det blir for deprimerende.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Ålesund og omland