Boligshus totalskadd i brann på Sjøholt

Brannvesenet kjempet flere timer søndag med å slukke en brann i et bolighus i Ørskog.

  Foto: Smp.no-tipser

Ålesund og omland

Meldingen om kraftig røykutvikling kom lifølge politiet like før klokka ni og mannskap fra Ørskog og Skodje brannvesen rykket ut.

Ingen personer er blitt meldt skadd i brannen.

– Brannårsaken er alt for tidlig å si noe om, forteller operasjonsleder Tove Anita Asp ved Møre og Romsdal politidistrikt til Sunnmørsposten.

Kraftig røykutvikling

Ved 11.30-tida holdt brannvesenet fortsatt på med slukkearbeid og det brant kraftig i den øverste delen av trehuset.  På det tidspunktet hadde røykdykkerne tatt seg ut av bygget fordi takkonstruksjonen var i ferd med å gi etter.

– Nå pågår det utvendig slukking, opplyser vakthavende ved 110-sentralen for Møre og Romsdal til Sunnmørsposten.

Politiet advarte etterpå mot at røyken siver ned mot et boligfelt og sentrum, og beboerne ble bedt om å lukke vinduer. Ved 11.45-tida meldes det imidlertid at vinden har snudd og at røyken trekker i motsatt retning. 

Det skal ikke være fare for at brannen sprer seg til omkringliggende bygninger.

Beboerne gjort rede for

Røykdykkere tok seg inn i boligen etter at de ankom, men måtte trekke seg ut på grunn av kraftig varme.  Kort tid etterpå meldte 110-sentralen for Møre og Romsdal at alle beoerne var gjort rede for og at ingen befant seg inne i bygningen.

Det skal ikke ha vært personer inne i huset da det begynte å brenne. Brannen ble meldt av en beboer lengre ned i bygda, som så hva som skjedde. 

Smp.no kommer med mer