Ikke lenger nedsatt fartsgrense før tunnelåpningen

Før var det skilta med 50-sone før man kjørte ut av tunnelene på Giske.

Kverve: Prosjektleder Ole Kristian Birkeland i Statens vegvesen ved den nye rundkjøringa på Kverve på Ellingsøya.  Foto: Staale Wattø

Ålesund og omland

Nå er det ikke lenger noe skilt om nedsatt fartsgrense når man kjører ut av Ellingsøy- og Valderøytunnelen, før man kommer ut til rundkjøringa på Ellingsøy. Betyr det at det er 80-sone i rundkjøringa?

Ikke heilt, svarer prosjektleder i Statens vegvesen Ole Kristian Birkeland.

– Det er flere som har spurt om dette. Nå skilter vi ikke 50, men vi skilter for rundkjøring i stedet. Så skal man jo tilpasse farta etter det man møter, sier Birkeland.

– Det er litt ulik praksis på dette rundt om i landet når du kommer til ei rundkjøring, men resultatet er stort sett det samme. At folk bremser ned og tilpasser farta. Da er det ikke nødvendig å ha fartsgrenseskilt. Hvis du varsler det som kommer av kryss, fungerer det bra.


Ålesundstunnelene:

950 millioner har det kostet – og dette har vi fått

Siden november 2017 har Ålesundstunnelene og Godøytunnelen blitt utbedret og rehabilitert. Nå gjenstår kun de aller siste detaljene, systemet for strekningsmåling av fart og noen infoskilt som ennå ikke er i drift.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Ålesund og omland