Etter å ha ligget mer eller mindre brakk i mange år, har Kiperviktorget fått en permanent leietaker. Førstkommende mandag åpner Rotsabieng thaimat dørene – eller rettere sagt luka. Vi møter Ståle Gjelsten og kona Napha Saen-Uan mens de er i innspurten med å innrede et fullverdig industrikjøkken inne i sin nye vogn.

Alternativ gatemat

- Tanken er å tilby både ferdige lunsjretter og en a la carte-meny. Alt på den skal tilberedes fra kjøtt og friske grønnsaker mens man venter. Vi vet at «street food» er en trend andre steder, og tror mange ønsker et alternativ til pølser og burgere, sier Gjelsten.

For ham er restaurantbransjen ny, men han er ikke ukjent med forretningsverdenen. Gjelsten har nemlig drevet Gjelsten Transport i mange år.

Positivt samarbeid

Napha, som ivrer for å fremme thailandsk matkunst, skal stå for matlagingen.

- Dette har vi planlagt lenge, og nå gleder jeg meg veldig, sier hun om åpningen mandag.

Gjelsten sier at de har hatt et positivt samarbeid både med kommunen og Mattilsynet.

- Ålesund kommune som er utleier har tatt imot oss med åpne armer. Og Mattilsynet har vært en mentor for oss under byggingen. Nå håper vi å kunne stå her permanent, og bidra til at det flotte torget vårt blir brukt enda mer, sier Gjelsten.

Og du lurer kanskje på hva Rotsabieng står for? Jo, det er altså thai for «mat i en vogn».