En rampete vinner

I navnekonkurransen for det nye utkikkspunktet i Fjellstuetrappene er det nå kåret en vinner.

Trappene opp til Akslafjellet er ett av de største turistmålene i Ålesund.  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Skisse Slik vil utkikkspunktet arte seg. 

Ålesund og omland

Og vinnernavnet er Byrampen

Juryen falt for forslaget som blei sendt inn på tampen av konkurransen av Ann Iren Glimsdal fra Spjelkavik.

Ingvild Yri, jurymedlem og landskapsarkitekt i Nordplan, forklarer valget slik:

- Heilt konkret er det jo en fin rampe, over byen. Pluss at navnet er dobbeltbunna med uttrykket byramp.  Vi syntes også det er et artig lite ord som fungerer bra i dagligtale: «… vi sto og så utover havet, oppe på byrampen, da det plutselig….!»

Les flere nyheter om Ålesund og omland

- Veldig moro

Glimsdal selv er svært fornøyd med å bli trukket ut som vinner:

- Dette var stas. Veldig moro. For meg var dette med dobbeltbetydninga viktig da jeg foreslo Byrampen som navn.  Jeg tenkte også på at dette blir en plass i byen der  folk kan komme til å henge.

Det er Nordplan, som har laget planene for rehabiliteringa av trappene, og Ålesund kommune som står bak navnekonkurransen.

Juryen har bestått av byhistoriker Harald Grytten, bypatriot og museumsmann Einar Gustafsson, Ingvild Yri fra Nordplan, leder for veg, anlegg og park i kommunen, Oddvar Kongsvik og rådmann Jarle Bjørn Hanken.

Følg smp.no på Facebook du også!

Et turistmål i byen

Fjellstuetrappene er under rehabilitering og har vært, og vil fortsatt være, et av de største turistmåla i Ålesund, med sine 418 trappetrinn. Turen opp er spektakulær og vakker. Dette har Nordplan utnytta i rehabiliteringa ved å legge inn et ekstra utkikkspunkt på trappa sitt luftigste punkt med nydelig utsikt over byen.

Svevet ligger 94 meter over havet blir hengende i løse lufta når trappene er ferdig rehabiliterte. Målet er å gjøre punktet til et spenningsmoment og også gjøre plassen mer tilgjengelig. Slik trappene har vært utforma til nå har det ikke vært rom for å stanse fordi det har vært så smalt.

Vinneren vil få foreta den høytidelige åpninga av det nye utkikkspunktet som vil bli merka med navn.

Synes du navnet er bra? Si din mening i kommentarfeltet!

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Ålesund og omland