Her kan du gå til topps

Fra i dag kan du gå den nye trappa opp til Aalesunds Museum.

– Det er også kommet lys i trappa opp til Aalesunds Museum, forteller Thomas Christensen i Byggmontering Møre, mens han rydder opp på det som har vært en byggeplass.  Foto: Per Ove Stige

Ålesund og omland

I lengre tid har Korsegata 4B, mellom Avholdshjemmet og det gamle posthuset, vært en byggeplass.

– Fra i dag er det åpent, sier arbeidsformann Geir Fiskergård i Byggmontering Møre.

Det betyr også at den nye trappa opp til Aalesunds Museum og Museumsparken er åpen. Dette gjør området oppe på haugen mer tilgjengelig.

– Det er også kommet lys i trappa, som selvsagt er en fordel når det er mørkt, forteller Thomas Christensen i samme firma.

Kontorbygget på hver side av trappa er på fem etasjer. På gateplan kommer en bankfilial, og så langt er tre og en halv etasje utleid, ifølge Fiskergård. Bygget tilhører Waagan Holding AS.

Merkedag

– Dette er en merkedag, sier museumsbestyrer Ole M. Ellefsen.

– At folk nå kan gå rett opp fra Korsegata, i stedet for å leite seg fram, for eksempel fra Fjortistorget, er en stor fordel, sier han.

– Også for cruiseturistene vil det nå være mye lettere å komme opp til museet, vi har hatt mange cruiseturister som har klaga på at vi er vanskelig å finne, sier Ellefsen.

I en mannsalder var det en trappeoppgang fra Korsegata opp til museumshaugen. Men i flere år nå har det vært byggearbeid i Korsegata 4B. Tomta ble solgt til en utbygger i 2006 og sprengt ut i 2008. Byggeprosjektet gikk i rykk og napp før nåværende eier kjøpte tomta i 2013.

Ellefsen legger til at det korrekte navnet på museumshaugen er Østre Korsahaug.