Pizzakokk tilbake som treningsgründer

Steffen Westlund jobbet som pizzakokk mens han studerte i Ålesund. Åtte år senere starter han et treningssenter i de samme lokalene.

Tilbake Steffen Westlund understreker at han ikke bare skal satse på tunge vekter. Den tidligere studenten og pizzakokken er nå i ferd med å etablere seg innenfor treningsbransjen.   Foto: NILS HARALD ÅNSTAD

Vi kommer til å være rimeligere enn de andre

STEFFEN WESTLUND
Ålesund og omland

Westlund, som kommer fra Skien, studerte innovasjonsledelse og entreprenørskap fra 2007 til 2010 i Ålesund.

– Jeg jobbet faktisk her som pizzakokk under mitt første år som student, forteller Westlund når Sunnmørsposten møter ham ved de gamle lokalene til Peppes Pizza i Keiser Wilhelms gate.

700 kvadratmeter

Han skal sammen med kollega Jorge Brito gjøre om 700 kvadratmeter til et topp moderne treningssenter. Planen er å åpne i midten av august, men først skal det pusses opp.

– Hvordan skal dere skille dere ut fra de andre sentrene?

– Vi skal ha vårt eget konsept som tar for seg kursing i grupper med fokus på vektreduksjon. I dag er det mange som setter i gang med trening og ender opp som støttemedlemmer. Vi skal satse på solide oppfølgingsprogrammer, slik at folk ikke faller av.

Ifølge Westlund har Ålesund sentrum lenge manglet et solid treningstilbud og konkurranse. Og da lokalene hvor han selv jobbet som pizzakokk dukket opp, var det bare å slå til.

– Det ligger veldig bra til, og parkeringsmulighetene er faktisk ganske gode på ettermiddag når flesteparten trener, mener Westlund om beliggenheten.

Gründer

Etter at mannen fra Skien fullførte mastergraden sin på Handelshøyskolen i Bergen, har han sammen med Brito åpnet fire treningssenter i Norge. I tillegg til Ålesund, åpnes det også et nytt senter i Tromsø til høsten.

– Vi kommer til å være rimeligere enn de andre som har etablert seg i Ålesund. Senteret vil få en myk profil og rette seg mot alle aldersgrupper, sier Westlund, og avslører at navnet blir Livea Fitness i Keiser Wilhelms gate.

Innhold

På de 700 kvadratmeterne vil det bli en apparatavdeling, en såkalt cardio-sone med kondisjonsapparater, et styrkerom, en funksjonell sone og et område for gruppetrening.

– Som sagt vil vi ha en litt mykere profil uten fokus på kroppsbygging. For oss blir det viktig å få et moderne senter, og derfor har vi også brukt en egen designer på innredning, sier Westlund.