Med sola kommer folkefesten

Fredag kveld var sentrumsgatene fulle av folk.
Ålesund og omland

Tall Ships Races er vel så mye en folkefest som en skutefest, og med oppholdsvær og solglimt på kveldstid var det mange som hadde tatt turen til sentrum fredag kveld. Folk vandret frem og tilbake langs kaiene og studerte skuter, smakte på mat eller bare slappet av og nøt været. Det er også flere kulturelle innslag i forbindelse med arrangementet og klokka 17.00 var det duket for familiekonsert på Rådhusplassen med artister som Amanda Tenfjord, Frode Alnæs og Magne Fremmerlid på programmet. Også her strømmet folk til og koste seg med musikken. Blant de fremmøtte er Otto Skeide og Ann Karin Hauge som har fått familien sin fra Narvik på besøk.

- Dette er supert. Helt toppers og vi koser oss. Også må jeg si at toalettene er flotte. Det var nesten så jeg fikk lyst å sitte der hele dagen, sier Otto spøkefullt. Det er tydelig at de koser seg i det yrende folkelivet og niesene Maren (14) og Nora (12) kan fortelle at de har fått gå ombord i seilskutene.

- Det var spennende. Også var det skikkelig kult å se roret, sier Maren. Nora på sin side var mest fascinert over kanonene. Familien har tatt seg en skikkelig rundtur og vært innom Ålesund museum, gått i trappene opp til Fjellstua og vært i sentrum alle dagene under Tall Ships Races. De nyter det fine været som endelig har gjort sitt inntog.

- Det var godt at det endelig ble fint vær etter alt regnet, mener Otto.