Det var ingenting å si på stemninga i salen hos verken Aalesund Operakor eller Voxing. Sistnevnte fikk besøk av Jan Eggum, som skrøt stort av Voxing.

– Koret har vært helt fantastisk å jobbe sammen med, og de holder et høyt nivå. Særling klangen likte jeg godt, sa Jan Eggum etter en konsert der han hadde publikum med seg hele veien.

– Publikum hadde nok ikke forventet at det skulle være humor, men etter et par sanger fikk de løsrevet seg. Det var moro og se, og jeg synes det var et fabelaktig publikum her i Ålesund, skrøt gjesten som ba på en lang rekke tørre vitser.

Unge fans

Til tross for at de fleste fansene og oppmøtte under konserten til Voxing og Jan Eggum var godt voksne folk, var det også unntak. Emilie Mari Lervåg (17) hadde tatt turen sammen moren sin for å høre Eggum.

– Jeg synes mannen er en melankoliker som man blir i godt humør av. Tekstene er interessante og har dessuten innslag av humor mellom sangene. Jeg vil anbefale flere unge å høre på han.

Les fleirekulturnyheter på smp.no

40 år

Det er hele 40 år siden Aalesund Operakor ble stiftet. Det resulterte i en feiring der de framførte sine favorittsanger opp gjennom tidene. Slavekoret er en av sangene som har betydd mest for operakoret, og på den fikk de så godt som alle med seg på allsang.

– Det er fint at de engasjerer publikum, mente Kjell Dalen som selv synger i kor men som denne gangen satt i salen. Koret ba dessuten på musikk fra Jesus Christ Superstar, Carmen og Evita, i tillegg en hel del mer.

– Koret gjorde det veldig bra. Tross at salen ikke er verdens beste å synge i, kom de godt fram. Både stemmebruk og trykket er verd å trekke fram, hevdet Dalen som hadde tatt turen sammen med Nga Truong. Også hun hadde bare positivt å si om konserten.

– Harmoni, rett og slett! Alle var utrolig flinke, og spesielt solist Kjartan Lied, samt ballerina Anna Skorpen imponerte meg, sa Troung.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no