Belønnes med bålrock

I løpet av natta blir alt klart til lørdagens bålfest på Slinningsodden.

Rockmusikk og bålbrenning står på plakaten på Slinningsodden lørdag kveld. Sven Giske (t.v.) og Kjell Wangberg Larsen jr. fra Back in the Fields Rock Festival sørger for musikken, mens Stian Brandal (midten) er blant dem som sørger for at bålet er klart til kvelden.  

Et 25 meter høyt bål er målet. Etterpå skal bålgjengen bygge scene for lørdagens musikere.  

Ålesund og omland

Se Slinningsbålet LIVE lørdag - allerede nå kan du følge innspurten av bålbyggingen (lenken fungerer også for de fleste smarttelefoner og nettbrett)

– Det er på tide å gi noe tilbake til bålgjengen, synes Kjell Wangberg Larsen jr.

Han er festivalsjef for Back in the Fields Rock Festival, som lørdag stiller på Slinningen med en smakebit av festivalprogrammet. Selve festivalen finner sted på Flatholmen bak Aksla i begynnelsen av august, for tredje år på rad.

– Vi lover full gass rockenroll fra klokka ni i morra og heilt til the bitter end, forsikrer Wangberg Larsen.

Følg smp.no på Facebook

Belønner bålgjengens innsats

Den en gang så entusiastiske Skjervabål-gutten har valgt å se sine tidligere konkurrenter som helter - og vil belønne deres innsats for å holde sankthansbåltradisjonen i Ålesund ved like.

– De fortjener at det skapes blest rundt det arbeidet de legger ned her ute. Å kunne nyte skikkelig musikk og ei kald pils etter uker med bålbygging er dem vel fortjent, synes rockeentusiasten.

Bålgutta sjøl er mer enn enige.

– Det er utrolig kult at folk stiller og er med på å skape stemning. For vår del blir det ei forsvarlig, men vill feiring eter noen timers søvn på dagtid, sier Stian Brandal.

Se sommervideo: Midtsommer ! - en salat i bilder og toner

Detaljer ikke på plass

Planlegginga av bålrocken kommer til å vare ut i tolvte time, akkurat som bålreisinga.

– Det blir en håndfull lokale band som opptrer, uten at alle har gitt klarsignal ennå. Et bekreftet innslag er Devotion for Variety, som spiller på Back in the Fields hvert år, sier Wangberg Larsen.

Les også: Slinningsbålet mangler tid og paller

Siste natta

Fredag kveld og natt til lørdag samles bålgjengen en siste gang for å spikre opp de gjenstående meterne av årets Slinningsbål.

Når 25-metersmerket er nådd og holmen rydda for skrot, forflytter de seg over på land for å bygge scene. Av bålpaller, sjølsagt, og med tysk presse til stede.

– Vi lover fyr og flamme på alle måter, både bålet på holmen og på scena i forgrunnen, slår gjengen på Slinningen fast.

Se Slinningsbålet LIVE lørdag - allerede nå kan du følge innspurten av bålbyggingen (lenken fungerer også for de fleste smarttelefoner og nettbrett)

PS: Bålrocken er gratis.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Ålesund og omland