Kan det være Bill Gates?

Spekulasjonene går høyt om superkjendisen som etter sigende skal besøke Ålesund lørdag.

Berømtheter: Når superyachten «Utopia» legger til kai i Ålesund lørdag, skal det etter sigende være kjendiser i megaklassen om bord. Et hett tips er at det dreier seg om selveste Bill Gates. Arkivfoto: Staale Wattø og Scanpix 

Kjendiser: Supermodell Cindy Crawford (t.v.) og popstjerna Sting (t.h.) har tidligere leid «Utopia». 

Ålesund og omland

Etter det Sunnmørsposten erfarer, skal en superkjendis og hans familie, som blant annet omfatter tre barn på 10, 14 og 17 år, besøke Ålesund lørdag.

Nå går spesulasjonene høyt om hvem dette er.

Et hett tips er at kjendisen er ingen ringere enn Microsoft-gründer Bill Gates - som ikke bare har tre barn nettopp på 10, 14 og 17 år, men som ifølge Fædrelandsvennen også landet med privatflyet sitt på flyplassen på Kjevik utenfor Kristiansand onsdag formiddag.

Gates skal være en bekjent av kronprinsparet, som ferierer på Dvergsøya ved sørlandsbyen.

– Kjevik har besøk av et forholdsvis stort privatfly i dag. Men vi har ofte besøk av denne typen fly i sommer, sier lufthavnssjef Thomas Langeland til avisa.

Bob på Hunderfossen

Seinere onsdag var Gates og familien på Hunderfossen, der de ifølge TV2 testet bob-bane, sammen med en av Olympiaparkens erfarne bobpiloter.

– Han og familien var veldig hyggelige. Det var ikke noe tegn til at de var kjemperike – de virket som jordnære folk, forteller Mie Mognes - en av bobpilotene som tok i mot familien, til TV2.

Ifølge NTB traff Gates kronprinsparet under World Economic Forum i Davos i fjor. Milliardæren hadde også audiens på slottet sammen med kona Melinda i 2009.

På programmet for superkjendisen som gjester Ålesund står blant annet besøk ved Atlanterhavsparken.

– Det eneste jeg kan si er at vi har fått en henvendelse om at vi får besøk av noen som har behov for spesielle tiltak rundt besøket hos oss, blant annet gjennom vakthold, sier daglig leder ved Atlanterhavsparken, Tor-Erik Standal.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

Spekulere

Standal forteller videre at verken han eller staben har fått vite hvem det er de kan forvente.

– Nei, jeg har gjort meg mine tanker, men det blir bare spekulasjoner, og det er dere i media bedre på enn meg, sier Standal.

Standal vil ikke ut med hva kjendisen og hans familie skal få oppleve ved akvariet.

– Ikke kan jeg, og ikke vil jeg røpe hva planene er, men det jeg kan si er at det hender fra tid til annen at vi får besøk av berømte personer. Poenget er at de skal kunne gå i fred her ute, og med ganske dunkel belysning bruker det ikke være noe problem, sier han.

Luksusyacht

Kjendisbesøket antas å ha sammenheng med at luksusyachten «Utopia» legger til kai i Ålesund lørdag.

Yachten, som tidligere har vært å se i Ålesund og omegn, er en utleiebåt basert i Frankrike, og en yacht som er viden kjent for å trekke til seg kjendiser.

Og «kjendispris» er det også man må ut med for å chartre båten. Vurderer du å leie herligheten koster det 435.000 euro, eller drøyt 3,5 millioner norske kroner for én uke. Da har man imidlertid et mannskap på 17 tilgjengelig 24 timer i døgnet, samt utendørs jacuzzi, egen saloon med bar, bibliotek, treningsrom, seks store soverom med egne bad og landingsplass for helikopter.«Utopia» er 72 meter lang og registrert på Cayman Islands.

Heller ikke turistsjef Geir Steinar Vik i Destinasjon Ålesund og Sunnmøre kjenner til kjendisbesøket i helga.

– Nei, dette er helt ukjent for meg, men slike besøk blir ofte ordnet gjennom eventbyrå og ikke gjennom oss. Men det skal bli spennende og se hvem som dukker opp, sier Vik, som nok anser et slikt besøk som god PR for byen.

SISTE. Fædreslandsvennen melder at Gates' fly nå er på vei fra Kjevik til Vigra. Lufthavnssjef Tor Hånde ved Ålesund lufthavn Vigra bekrefter over for smp.no at et privatfly er ventet i ettermiddag.

Følg smp.no på Facebook