Fire år gammel gutt døde etter ulykke

Ålesund og omland

- Vi bekrefter at et fire år gammelt barn døde etter ulykke i en barnehage i Ålesund i dag, opplyser politiadvokat Gudrun Kalvatn til smp.no.

Ifølge Kalvatn skjedde ulykken fredag rundt klokka 11 og det ble iverksatt livreddende tiltak.

– Dessverre stod ikke livet til å redde, sier hun.


- Ingen barn skal miste livet

Tragedie, sier lederen i privat barnehageforbund. De har etterlyst en ulykkeskommisjon for å øke sikkerheten for norske barnehagebarn.

Politiet er på stedet med flere etterforskere og kriminalteknikere som har iverksatt innledende undersøkelse og samtaler med de tilstedeværende, sier Kalvatn.

Etterforskes

– Saken etterforskes som en ulykke. Vi er i en tidlig fase av etterforskningen og det er for tidlig å si noe om hendelsesforløpet, sier politiadvokat Kalvatn.

På spørsmål fra smp.no sier Kalvatn at politiet ikke gå ut med flere opplysninger om hva som skal ha skjedd, eller om andre personer var involvert i ulykka.

– Politiet vil etterforske saken gjennom helgen og når det gjelder opplysninger om hendelsesforløp eller ulykkesårsak, vil informasjon om dette tidligst komme mandag formiddag, sier politiadvokat Gudrun Kalvatn i Sunnmøre politidistrikt.

Open kyrkje etter tragisk dødsfall

Spjelkavik kyrkje er open laurdag etter at ein fire år gammal gut døydde på Blindheim.

Varslet

Politiet fikk melding om hendelsen fredag like etter klokka 12.00. Hendelsen var tidligere meldt inn til AMK som sendte ambulansepersonell til stedet. Barnet var allerede kjørt til sykehuset da politiet ankom stedet.

– Pårørende er varslet, sier politiadvokat Kalvatn.

En av ti skader seg årlig

Det skjer over 28.000 ulykker i norske barnehager hvert år. De mest alvorlige skadene er det langt mellom.

Foreldre henter barna

Barna i barnehagen blir nå henta av foreldrene, bekrefter politiet.

– Det kommer en jevn strøm med foreldre og henter barna sine, opplyser vår journalist på stedet.

Smp.nos journalist på stedet opplyser at personell fra politiet har ankommet barnehagen og tatt med seg utstyr inn på området.

De ansatte i barnehagen blir nå kjørt fra stedet. Etter det smp.no erfarer, fraktes de til Ålesund politistasjon for avhør.

Kriseteam aktivert

Ifølge informasjonsansvarlig Anne Bente Skjellum i Ålesund kommune er kriseteamet på plass med to personer ved barnehagen, og to personer ved Ålesund sjukehus.

– Disse er på plass for å være støtte til pårørende og ansatte ved barnehagen, sier informasjonsansvarlig Anne Bente Skjellum i Ålesund kommune til smp.no.

Privat barnehage

Blindheim barnehage er en privat barnehage med fem avdelinger, ifølge deres egne nettsider. Barn i alderen null til seks år går i barnehagen.