- Jeg er i lykkerus. Dette er fantastisk

Ålesundkvinne vant EM i helsefagarbeider i Frankrike.

Gull til helsefagjentene Stine Birgitte Harsem Kipperberg (høyre) og Marita Puntervoll i yrkes-EM 2014.  Foto: WorldSkills Norway

  Foto: Arkivfoto

Nyheter

Stine Kipperberg fra Ålesund ble søndag kveld Europamester i helsefagarbeider.

- Det var helt fantastisk. Jeg er i lykkerus, sier hun på telefon til smp.no søndag kveld. Kipperberg og partneren hennes Marita Puntervoll fra Rogaland fikk hard konkurranse fra land som Finland og Ungarn.

- Det var mye hard motstand og vi har virkelig gitt alt. Vi har forberedt oss helt siden mai og brukt store deler av fritiden på å bli klare til mesterskapet, sier hun.

Konkurransen er delt inn i tre oppgaver fordelt på tre dager der skuespillere spiller pasienter.

- Vi får en oppgave eller en "case" som vi skal løse på 45 minutter. Samtidig står dommerne og følger med og gir oss poeng underveis.

Lærerikt

Kipperberg forteller at det er utfordrende å delta i slike konkurranser, men at det er lærerikt og utrolig morsomt.

- Det er utfordrende, men vi utvikler oss mye gjennom forberedelsene og lærer mye. Også har jeg et stort konkurranseinnstinkt, noe som gjør det ekstra morsomt å vinne.

Flere seiere

Kipperberg vant først fylkesmesterskapet og kvalifiserte seg til NM. Når hun vant NM kvalifiserte hun seg til VM og EM og nå står hun med tittelen Europamester.

- Så får vi se hva jeg skal sette meg som neste mål. Akkurat nå skal jeg ut å feire med partneren min og resten av det norske landslaget.