Mannen, som er fra en kommune på Sunnmøre, blir etterforsket for minst tre tilfeller av blotting i Ålesund. Dette bare etter nyttår. Men politiet jobber med å knytte ham til flere konkrete episoder over flere år.

– Det vi kan si foreløpig er at mannen i 50-årene knyttes til episoder ved Emblem, Volsdalen og Åse skole, bekrefter politiadvokat Cathrin Remøy overfor Sunnmørsposten.

Tatt

Mandag kveld ble mannen pågrepet fordi elever ved Volsdalen skole meldte fra. Disse ble utsatt for blotting på vei hjem fra skolen samme dag.

– Dette skjedde ved en vei vest for skolen, altså ikke i skolegården, forteller rektor Ragnhild Skodje til Sunnmørsposten.Foreldre kontaktet skolen som anmeldte saka.

– Politiet skal ha skryt for tett oppfølging og informasjon, sier Skodje.

Mannen kjørte en hvit varebil.

Blotting

I januar ble en elev ved Åse skole utsatt for blotting. Ifølge rektor Vigdis Rønning ble en hvit varebil også observert her.

I tillegg knyttes mannen til en episode med blotting i midten av mars ved Emblem skole.

– Ja, vi fikk informasjon om hendelsen for ca. én uke siden, sier rektor Liv Mjelde ved Emblem skole.Både Emblem, Volsdalen og Åse skole har informert og gitt råd til foreldre og foresatte.

Høyeste prioritet

Ifølge politiadvokat Cathrin Remøy har det aldri vært på tale å henlegge sakene.

– Tvert imot har vi gitt uttrykk for at denne mannen skulle stanses. Saka har også blitt gitt høyeste prioritet internt, sier Remøy til Sunnmørsposten.

Det har vært flere avhør av både barn og voksne.Politiet jobber nå med å knytte den pågrepne mannen også til andre skoler som har blitt utsatt for blotting.

– Trolig kan det være flere saker vedrørende denne mannen, sier Remøy.

Sunnmørsposten kjenner til at politiets etterforskning strekker seg flere år tilbake i tid i Ålesund og omegn.

Stor sak

Torsdag blir mannen fremstilt for varetektsfengsling.

Remøy har nettopp overtatt saka, men forklarer at mannen blant annet er siktet for brudd på paragraf 201 (c) i straffeloven.

Denne går på seksuelt krenkende atferd i nærvær eller overfor barn under 16 år. Det kan bli aktuelt å utvide siktelsen.

– Gjentakelses- og bevisforspillelsesfare er bakgrunnen for fengslingsbegjæringen, sier politiadvokat Remøy.

Hjalp til

En far ved en av barneskolene skal ifølge TV2 ha bidratt med å spore opp registreringsnummeret til den hvite varebilen.

Det var elever ved skolen som hadde husket deler av nummeret, og etter søk i et register fant faren til slutt fram til bilen og overleverte informasjonen til politiet.

Tips

Politiadvokat Remøy sier at det nå jobbes med å kartlegge hele saksbildet. Det er ikke klart hvor mange episoder som kan knyttes til mannen, og heller ikke antall fornærmede.

– Vi har hatt og har god dialog med skolene. Dersom publikum sitter på informasjon, tips eller observasjoner, ønsker vi disse, påpeker politiadvokaten.

Politiet kan kontaktes på post.sunnmore@politiet.no eller på telefon 02800.