To av tre priser gikk til Sunnmørsposten

Fikk pris for beste foto og beste feature.
Nyheter

Fredag kveld ble prisene delt ut i Møre og Romsdal Journalistlag. De beste av fjorårets bilder, nyhetsartikler og featurereportasjer fikk heder.

"Med dette bildet klarer fotografen å skape et bilde som forteller en historie ved å ramme mennesket inn i sin rette kontekst", uttaler juryen om vinneren av fotoklassen.

- Vi faller for den enkle komposisjon og det gyldne snitt, hvordan det skaper et sakralt motiv i en sunnmørsk bygd, sa juryen videre og kunne gratulere Sunnmørspostens fotograf Staale Wattø med prisen for beste foto 2014.

Abbedisse Thavoria kom tilbake til hjemlandet og Norddal og startet opp landets første ortodokse nonnekloster, grunnlagt av patriarken i Georgia.
Sjå også: Lever klosterlivet i Nordal (smp+)

Hederlig omtale gikk til fotograf Erik Birkeland i Romsdals Budstikke for bildet Nesaksla.

Vinner: Feature

Sunnmørsposten stakk også av med prisen for beste feature. Featureprisen 2014 gikk til Sunnmørspostens redaksjon, med journalist Torill Myren og designer Liv-Jorunn Håker Ottesen i front, for serien «Borte bra, hjemme verst».

- Dette er ambisiøs journalistikk som har et ønske om å utgjøre en forskjell. Saken bærer preg av å være gjennomarbeidet og godt planlagt i flere ledd. Det er tatt originale grep både i tekst, illustrasjon og på nett. Den virker opplysende og opprørende. Saken tar opp i seg noe underkommunisert og ubehagelig. Sakskomplekset er delt opp i en føljetong av reportasjer som hver og en gir stadig ny innsikt i et smertefullt tema. Journalisten har arbeidet grundig med ulike kilder, de er forutsigbare og enkle å finne, men saken bærer preg av å ville noe, av et sterkt ønske om å opplyse og vekke leseren, sa juyryen.

- Sammen med sine kollegaer, både fotografer, designer, illustratør og redigerere har reporteren skapt et visuelt vellykket oppslag. Illustratøren Inger K. Giskeødegaard er gitt frihet til å  bokse oss i magen med en sterk tegning av et voldsutsatt barn som selve oppsparket til serien.  Slik blir konfrontasjonen total. Vi vil også berømme reportasjearbeidet for godt valg av tittel, sa juryen videre.

Vinner: Nyhet

Prisvinner i kategorien Nyhet gikk til Ann Eli Nøsen, NRK Møre og Romsdal og NRK Brennpunkt med programmet Torskefusket.

Hederlig omtale gikk til Pål Bakke og TV2 for nyhetssaken Brusdalsvegen. Juryen gir hederlig omtale til journalisten for å ha utvist journalistisk mot i møte med en kilde som kjempet mot systemet. Saken vakte oppsikt over hele Norge da det kom fram at politi og vegvesen feilaktig hadde gitt en 49 år gammel kvinne skylden for sin egen død i en bilulykke på Brusdalsvegen.