Tall Ships Races:

Forlot byen i tjukk tåke og høljende regn

Flere hadde likevel tatt turen til ulike utkikkspunkter for å ta farveld med skutene. Og til slutt titta sola fram.
Nyheter

Kaldt og vått ble det da skutene skulle forlate Ålesund under «Parade of Sail» lørdag. Likevel var det fullt opp på Storhaugen på Aspøya og det var tydelig at mange ville få med seg skutene. Mange tok også turen ut i småbåtene sine for å følge seilskutene til havs.

Se stor bildeserie over saken!

Satte seil

Med paraplyer og regnklær på fikk de se seilskutene forlate Ålesund ut gjennom fjorden i tjukk havtåke. Det var tilnærmet vindstille, men noen av skutene hadde likevel satt seil. Verdens største seilskute, «Sedov», fikk man imidlertid ikke se med fulle seil.

En av dem som sto og fulgte skutenes reise fra Storhaugen var Tora Tunset. Ikledd regntøy og med paraply hadde hun tatt turen sammen med søsteren sin, Åse Tunset og Andre Ree.

– Vi måtte jo komme og si farvel til skutene. Jeg har vært her hver dag for å se på skuter og folkelivet på tross av det dårlige været, sier hun til Sunnmørsposten. Det er spesielt en ting Tora kommer til å huske, og det husker hun også fra Cutty Sark i 2001, selv om hun ikke var gamle jenta da.

– Paraden. Den kommer jeg nok til å huske best. Alle folkene i de ulike klærne og kostymene. Det er så mye rart å se på under paraden, sier hun og legger til at hun spesielt kommer til å huske person i andedrakt med badering.