– Vi etterforsker en voldtektssak

Politiet får hjelp fra Kripos til taktisk og teknisk etterforskning.
Nyheter

NRK Møre og Romsdal meldte tidligere onsdag at Sunnmøre politidistrikt var sikre på at de står overfor en voldtektssak i Sula kommune. Ei eldre kvinne skal ha blitt utsatt for seksuelt overgrep og vold i hjemmet sitt. I en pressemelding onsdag kveld skriver politiet at overgrepet skal ha skjedd mellom 15. juli kl. 19.30 og morgenen 16. juli kl. 08.30. Onsdagen var åpningsdagen for Tall Ships Races.

– Etterforskninga så langt har vist at vi står overfor en voldtektssak, det er det vi etterforsker per i dag, sier politiadvokat Elin Anja Drønnen til smp.no klokka 16.

Tekniske spor

Bakgrunnen er funn av tekniske spor og øvrige opplysninger i saken, ifølge Drønnen. Den eldre kvinna har ikke vært i stand til å gi noen god beskrivelse av gjerningspersonen. Det var hjemmetjenesten i kommunen som meldte fra da de kom hjem til kvinna.

– Hva gjør politiet nå?

– Vi har alle tilgjengelige ressurser til å jobbe med saken, og den har høyeste prioritet hos oss. Vi fortsetter med taktisk og teknisk etterforskning. Det er egentlig det samme som vi har gjort hele veien, men grunnen til at vi sender ut ny pressemelding nå er at vi ønsker flere tips fra publikum, sier politiadvokaten.

– Har dere noen konkrete mistenkte?

– Nei, ikke per i dag.

– Fortsetter dere med rundspørringer?

– Det arbeidet holder vi på å avslutte.

– Hva skal Kripos bidra med?

– Kripos skal bidra både med taktisk og teknisk etterforskning, sier Drønnen.

DNA-prøver

Politiet har sendt inn DNA-prøver til Folkehelseinstituttet, og man venter svar på disse tidligst kommende fredag.

– Jeg kan bekrefte at saken gjelder mulig seksuelt overgrep med utøvelse av vold, sa politiadvokat Mathias Häber til smp.no forrige mandag.

Tidligere er det kjent at politiet har hentet inn overvåkningsmateriale fra bedrifter i nærområdet.

Ber om tips

Politiet har uttalt at observasjoner i sonen Mauseidvåg - Fiskarstrand, turiststiene ved Raudåvatnet og fylkesveg 657 er særlig interessante. I en pressemelding fredag ba politiet publikum om tips rundt observasjoner av biler og personer og eventuelt andre ting i området i den aktuelle tidsperioden.

– Også tiden forut kan være av interesse.

Bistandsadvokat for fornærmede i saken er Inger Marie Sperre.  

LES OGSÅ: – Ingen konkrete mistenkte i saken

LES OGSÅ: Politiet ber om tips

LES OGSÅ: Etterforsker mulig overgrep

Smp.no kommer med mer.