– Det er helt forferdelig det som har skjedd

Bistandsadvokat Inger-Marie Sperre håper at noen kan ha viktige tips i voldtektssaka på Sula.

FORSEGLET Politiet har sperra huset der overgrepet skal ha funnet sted.  Foto: TORBJØRN EIDHAMMER

Inger-Marie Sperre er bistandsadvokat.  Foto: Arkiv

Nyheter

Et sted mellom onsdag 15. juli klokka 19.30 og torsdag 16. juli skal ei eldre kvinne i Sula kommune ha blitt voldtatt i sitt eget hjem. Onsdagen var åpningsdagen for Tall Ships Races. Det var hjemmehjelpen i kommunen som fant kvinna og slo alarm. Tilstanden til kvinna gjorde dem mistenksom.

LES OGSÅ: Politiet: – Vi etterforsker en voldtektssak

Hjelp fra Kripos

– Det er helt forferdelig det som har skjedd, og det er klart det preger familien. Dette har vært en grusom opplevelse både for fornærmede og de pårørende, sier bistandsadvokat Inger-Marie Sperre.

Politiet bruker alle tilgjengelige ressurser på å etterforske saka. Foreløpig er det ingen konkrete mistenkte, men politiet etterforsker bredt og håper at DNA-prøvene som er sendt inn til Folkehelseinstituttet vil gi svar.

Sunnmøre politidistrikt får også bistand fra Kripos. Tidligere er det kjent at politiet har hentet inn overvåkningsmateriale fra bedrifter i nærområdet. Den eldre kvinna har ikke vært i stand til å gi en god beskrivelse av gjerningspersonen.

Ber publikum om tips

– Nå er det viktig at folk som har vært i nabolaget og området melder seg slik at politiet får lagt puslespillet. Det er ferietid, og det er ikke sikkert at alle har fått med seg hvor opptatt politiet er av å få løst denne saka, sier bistandsadvokat Sperre.

Særlig er tips og mistenkelige observasjoner i sona Mauseidvåg - Fiskarstrand interessant. Det er også bevegelser ved turstiene rundt Raudåvatnet og fylkesveg 657. Spesielle biler, personer og eventuelt andre ting kan være viktig for politiet, mener Sperre.

– Ofte er det lett å tenke at det man har sett ikke er relevant, men faktisk kan det være viktig for politiet likevel, sier bistandsadvokaten.

– Bra etter forholdene

Kvinna skal etter forholdene ha det bra, og hun blir ivaretatt av Sula kommune og sine nærmeste.

Sperre synes det er kjekt å se at saka blir tatt på alvor og at systemet fungerer når det blir slått full alarm.

– De pårørende har veldig vanskelig for å ta innover seg at noe slikt kan skje i det hele tatt, sier hun.

LES OGSÅ: – Ingen konkrete mistenkte i saken

LES OGSÅ: Politiet ber om tips

LES OGSÅ: Etterforsker mulig overgrep