Hovedtillitsvalgt Norsk Sykepleierforbund, Ståle Ræstad, bekrefter det unormalt høye sjukefraværet blant sine medlemmer. Antallet som kommer frem i det anonyme brevet stemmer godt over ens med det han kjenner til. Heller ikke Ræstad vil gå nærmere inn på årsaker, men sier at tillitsapparatet er i løpende dialog med arbeidsgiver.

– Nå håper jeg de gjør det de kan for å få folk tilbake på jobb, slik at dette ikke fortsetter over enda lengre tid, sier Ræstad.

– Strekker seg

Hovedtillitsvalgt i Fellesorganisasjonen (FO) i Ålesund kommune, Inger Øien, ønsker heller ikke å kommentere årsaken, av hensyn til sine medlemmer. Fellesorganisasjonen organiserer blant annet vernepleiere og sosionomer, og har et mindre antall organiserte i virksomheten, sier Øien.

– Hva synes du om måten Ålesund kommune håndterer saken på?

– Jeg kan bare kommentere dette på virksomhetsnivå, og mitt inntrykk er at både virksomhetsleder og teamledere nå strekker seg langt for å sikre at brukerne får et tilbud mens sjukefraværet pågår, sier Øien. De tillitsvalgte har foreløpig ingen ytterligere kommentarer til saken.