Spekulasjonene går høyt om hva valgkomiteen og dens mektige leder Martin Kolberg vil presentere overfor landsstyremøtet i Ap i dag. Landsstyret i partiet samler seg i dag til et siste møte før landsmøtet som starter torsdag.

Lubna Jaffrey fra Hordaland har gitt beskjed om at hun ikke tar gjenvalg. Ap-ledelsen med Jens Stoltenberg i spissen har gitt beskjed om at de ønsker kulturminister Hadia Tajik inn som nytt medlem. Det har skapt reaksjoner fra landet for øvrig. De mener Oslo allerede er overrepresentert i sentralstyret og Hordaland Ap var fylkespartiet som først lansert Else-May Botten som sin kandidat.

– Vi får se hva valgkomiteen kommer opp med. Men det er ikke sikkert at det kun står mellom meg og Hadia. Jeg har hørt at det er andre som også har gitt beskjed om at de ikke ønsker gjenvalg, sier Botten.

Benkeforslag

I tillegg til Hordaland har Sogn og Fjordane og selvfølgelig hjemfylket Møre og Romsdal signalisert støtte til Botten.

Fylkesleder Per Vidar Kjølmoen utelukker ikke at det kan bli fremmet benkeforslag på Botten dersom hun blir vraket av valgkomiteen.

– Dersom Else-May ikke er med på forslaget fra valgkomiteen må vi ta en runde i landsmøte og finne ut hvilke støtte hun. Når vi vet det vil vi avgjøre om vi vil fremme hennes kandidatur som benkeforslag, sier Kjølmoen.

Ripe i lakken

Slik Sunnmørsposten forstår det, er ikke verken Botten selv eller fylkeslaget veldig interessert i å ta opp kampen direkte med Tajik. Taper Botten en slik avstemming er det en litt for stor ripe i lakken, da Tajik er den partiledelsen åpenbart ønsker inn i sentralstyret.

Det en håper på er at en kvinne til trekker seg fra sentralstyre og på den måten åpner veien for både Botten og Tajik.