Syver (18) kan være framtidig Høyre-leder

Syver Hanken fra Ålesund klatra til topps i Unge Høyres prestisjefylte eliteprogram.

TIL TOPPS: Syver Hanken på 18 år vant Eliteprogrammet, som har som mål å skape framtidas Høyre-ledere.  Foto: UHL

Nyheter

– Nå skal jeg bevise at de gjorde et riktig valg ved å sette meg på første plass, sier en stolt 18-åring.

Nye bekjentskaper

Gratulasjonene har flommet inn alle kanaler etter at Hanken ble kåret til vinner av det partiet selv omtaler som nøkkelen til Perleporten.

– Jeg er veldig stolt og samtidig glad for at jeg søkte på Elitekurset. Jeg har lært mye, fått nye venner og er blitt en langt bedre politiker, hevder lederen for Møre og Romsdal Unge Høyre. Han var eneste deltaker fra fylket.

Omfattende opplæring

 De ti deltakerne i Eliteprogrammet, som omfatter forberedende helger og en avsluttende «Elitekurs»-uke, var siste uka i juni samlet på Sundvolden Hotell i Buskerud. Der ble de trent til å bli bedre leder, i stand til å utvikle ny politikk, lære mer om mediearbeid og kunne «banke sosialister i debatter» (ref. ungehoyre.no).

– Elitekurset har lært meg utrolig mye, og vi har jobbet under hardt press og måttet prestere heile tida, forteller Hanken.

Han opplevde oppgavene som mange og krevende.

- Man jobbet dessuten under intenst tidspress. Jeg forberedte meg ved å lese aktuell politikk, og jeg fikk nytte av kunnskap vi har fått de to andre helgene. Jeg synes oppgavene var givende og lærerike, forteller Hanken.

Første fra fylket

Aldri før har noen fra Møre og Romsdal vunnet Eliteprogrammet, som har som mål å skape framtidas Høyre-ledere. Tidligere vinnere er Jan Petersen, Per-Kristian Foss, Ine Marie Eriksen, Torbjørn Røe Isaksen og André Støylen som fortsatt er aktive i Høyre.

– Jeg var yngste deltaker i år, og det er selvfølgelig ekstra godt å avslutte med en pallplassering, sier den ambisiøse, unge ålesundspolitikeren.

Sandra Bruflåt fra Buskerud og Petter Haraldsen fra Bergen kapret henholdsvis andre- og tredjeplassen.