Even fra Sjøholt kjøkkensjef på Norges beste restaurant

Stjernekokk Even Ramsvik og restauranten Ylajali i Oslo har blitt kåret til Norges beste restaurant i 2013.
Nyheter

Nå møter de sterke konkurrenter i den nordiske finalen, skriver The Nordic Prize i en pressemelding.

– Det er veldig hyggelig at den jobben vi legger ned på Ylajali blir lagt merke til, og vi setter stor pris på å bli kåret til Norges beste restaurant, og venter i spenning på resultatene fra finalen, sier kjøkkensjef Even Ramsvik, som er født og oppvokst på Sjøholt.

– Jeg har kun fokusert på å løfte matopplevelsen på Ylajali enda høyere de siste årene, og det skal vi fortsette med, sier Even Ramsvik.

Navnet Ylajali er hentet fra romanen «Sult» av Knut Hamsun, hvor Ylajali bodde i etasjen over restauranten, som ligger på St. Olavsplass. Restauranten henter inspirasjon fra Frankrike og middelhavslandene, med bruk av norske råvarer.

I den norske juryen sitter Øyvind Hjelle, Liz Mortensen, Rune Rake, Arne Ronold og Nils Are Økland. Tidligere års vinnere av The Nordic Prize er danske Noma (2009), svenske Mathias Dahlgren (2010), danske Henne Kirkeby Kro (2011) og i fjor norske Maaemo (2012).

Restaurant Ylajali skal i finalen konkurrere mot danske Geranium, finske Olo, islandske Dill og svenske Daniel Berlin. Vinneren kåres 2. februar 2014.

The Nordic Prize, ble etablert i 2009 av Bent Christensen som i over 35 år har utgitt Den Danske Spiseguide.