- Feil å trekke paralleller

Det er ingen planer om å endre bybrannmarkeringen i Ålesund. Hadde det vært en feiring ville det vært noe annet, sier Sindre Nakken.

Sindre Nakken under en av de årlige bybrannvandringene i Ålesund. Arkivfoto. 

Nyheter

Den tragiske brannen i Lærdal, der 30 hus er brent ned til grunnen og svært mange er husløse, skjer bare få dager før den årlige bybrannmarkeringen i Ålesund. Den markeres blant annet med en vandring i fotsporene til brannen som raserte byen i 1904.

- Det er ingen feiring

- Blir det feil å ha en stor markering av brannen i Ålesund nå?

- Det som har skjedd i Lærdal er fryktelig. Men jeg føler ikke at det er riktig å trekke paralleller til markeringen i Ålesund. Hadde dette vært en slags feiring ville det stilt seg annerledes, men det er det da på ingen måte. Det er en historisk markering, og slik den fortoner seg synes jeg det blir irrelevant å trekke sammenlikninger med det som har skjedd i Lærdal, sier Sindre Nakken.

Han leder bybrannvandringen gjennom sentrum og har i mange år drevet formidling om bybrannen.

- Vi vil nok tenke på Lærdal

I år er det 110 år siden 10.000 mennesker ble husløse og 850 hus brant ned i Ålesund.

Ordfører Bjørn Tømmerdal sier til NRK Møre og Romsdal at han tror bybrannmarkeringen vil bli preget av det som har skjedd.

- Jeg tror dette vil berøre mange av de som går i vandringen. Når de ser hvordan dette rammet Ålesund vil de utvilsomt sende noen ekstra tanker til hva de går gjennom i Lærdal, sier Bjørn Tømmerdal til Sunnmørsposten.